Turkcell’in Geleceği Yazanlar ekibi tarafından Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) 'Geleceği Yazanlar Üniversite Eğitimleri' düzenlendi.

BEÜ’nün Sağlık Hizmetleri MYO Konferans Salonunda yapılan eğitimlerde üniversite öğrencilerine mobil uygulama ve geliştirme alanında eğitimler verildi.
Turkcell’in bu uygulamayı sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığını belirten eğitmen Mehmet Aca, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da teknoloji ile sosyal dönüşüme katkı sunabilecek farklı projeler üretmeye devam edeceklerini belirtti. Aca, "Geleceği Yazanlar Üniversite Eğitimleri, öğrencilere Android platformunda bir mobil uygulamanın nasıl geliştirileceği ve geliştirilen bu uygulamanın mobil pazarında nasıl yayınlanacağını öğretiyor. Ardından o ana kadar aktarılan eğitimlerin verimliliğini ölçmek adına Geleceği Yazanlar portalında yer alan sınav yapılıyor ve öğrenciler bu sınavla Geleceği Yazanlar portalıyla tanışarak 'Geleceği Yazanlar' projesinin üyesi olabiliyorlar." dedi.

Eğitim, örnek bir mobil uygulama oluşturulmasının ardından, katılımcılara kura ile hediyeler dağıtılması ile sona erdi. Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabir Rüstemli, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.