Baden Württemberg Eyaleti’nin başkenti Stuttgart’ta başarılı eğitimi ile tanınan BİL Özel Okulları’nda Açık Kapı Günü düzenlendi. BİL Özel Okulları Gymnasium, Wirtschaftsgymnasium ve Realschule’nin ardından bu eğitim yılında Grundschule’yi de (ilkokul) eğitim hayatına kazandırdı.

BİL yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre önümüzdeki eğitim yılı için Grundschule kayıtları dolmuş durumda. Stuttgart’ta BİL Grundschule, modern ve ileri teknoloji ile yeni yapılan binasında 2014/2015 eğitim yılında birinci ve ikinci olmak üzere iki ilkokul sınıfı ile eğitime başladı.

Geçtiğimiz yıl velilerden BİL bünyesinde bir de ilkokul açılması yönünde talepler olduğu okul idarecileri tarafından dile getirilmişti. BİL yönetim kurulu velilerin bu taleplerine cevap vererek bu eğitim yılında iki sınıfta 24 öğrenci ile eğitim vermeye başladı.

BİL Özel Okulları bünyesinde açılan BİL Grundschule ile öğrencilerin ilkokuldan başlayarak üniversiteye kadar tek okulda eğitim görmesi amaçlanıyor. Gymnasium, Wirtschaftsgymnasium ve Realschule’de olduğu gibi Grundschule’de de özgün bir eğitim metodu takip eden BİL Özel Okulları’nda Grundschule’de özel hazırlanmış olan bir pedagojik konsept ile eğitim veriliyor.

Konseptin temel noktası ise yoğunlaştırılmış dil eğitimi (intensive spracheerweb). İki dili iyi öğretmenin esas alındığı konsepte ilk dil ve ikinci dil kriterleri uygulanıyor. Bil Özel İlkokulu tüm gün (Ganztagschule) okul olarak eğitim veriyor.

10 yıl önce eğitim dünyasına taze bir adım olarak atılan BİL Özel Okulları Almanya’da Türk girişimcilerin eğitim dünyasına kazandırdığı ilk okul olma özelliğini de taşıyor. Mimarisi ve fonksiyonelliği ile dikkat çeken okul binasının 14 bin metrekarelik bir kullanım alanı bulunuyor.

650 öğrencinin eğitim görebileceği okulda modern dersliklerin yanı sıra, sinema, 600 kişilik konferans salonu ve tiyatro, laboratuvarlar geniş bir kafeterya var. Üç blok arasında kalan amfi-tiyatro şeklindeki alanı hem teneffüs hem de gösteriler için kullanılabiliyor.

Derslikler, akıllı tahtalar ve kapalı devre bilgisayar sistemi ile donatılmış. İnşaatın finansmanı veliler, dernek üyeleri ve gönüllülerin bağışları ile karşılanıyor.