Erdoğan, Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAMİMDER) ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Kahramanmaraş Fuar Merkezinde düzenlenen "İmam Hatipler Günü"nde yaptığı konuşmada, hak ile batılın mücadelesinin yeni başlamadığını ve dünya var oldukça da devam edeceğini bildirdi.
Egemen güçlerin huzur içerisinde yaşamanın, zulme son vermenin ve adaletin temsilcisi olan Osmanlı'nın torunlarının Anadolu'da bir daha başlarını kaldıramamasını hedeflediklerini ifade eden Erdoğan, geçmişte yaşanan darbelerin hepsinin bu düzenin tahkim edilmesi için yapıldığını belirtti.

Erdoğan, Osmanlı İmparatorluğu bakiyesi üzerinde Müslümanların bir araya gelmemesi, özlerini hatırlamamaları ve İslam bilinciyle, tevhit ruhuyla ayağa kalkmamaları için bir düzen kurulduğunu vurgulayarak, "11 Eylül'den sonra dünya üzerinde Müslümanların bir daha başını kaldıracak hali de kalmamıştı ama Allah nasip etti, AK Parti iktidarıyla 2002 yılında Türkiye'den bir umut yeşerdi. Türkiye'den yeşeren umut, sadece Türk milletleri için, sadece Müslüman milletler için değil dünyadaki bütün mazlum milletler için bir umut oldu" dedi. 

- "Dimdik duruşumuz yeniden tehlike atılmak isteniyor"

Türkiye'nin Mısır'daki demokrasinin ayaklar altına alınışına "hayır" diyebilen tek ülke olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Her bir dönemde, her bir mevsimde karşımıza yeni bir mücadele yeni bir arena konuyor. İşte önümüzdeki seçimde bu mücadelelerin başka bir dönüm noktasıdır. Bu kazanımlarımız, bu dimdik duruşumuz yeniden tehlike atılmak isteniyor. Türkiye üzerinde kurulan oyunlar yeniden tahkim edilmek isteniyor. Allah'ın izniyle ferasetli milletimiz, bu dosdoğru sağlam duruşa yine sahip çıkacak. İnşallah bu seçimlerden sonra Türkiye'nin 2023 vizyonuna, 2053 vizyonuna, 2071 vizyonuna dosdoğru ilerleyişi çok güçlü bir şekilde devam edecek. Bu yürüyüşün merkezinde İmam Hatip nesli olacak."

BİLAL ERDOĞAN KAHRAMANMARAŞ İMAM HATİPLİLER GÜNÜ FOTOĞRAFLARI

Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu ise 7 Haziran seçimlerinin, Ensar Vakfı olarak, imam hatip camiası olarak yıllardır imam hatip okullarının geleceğini kurtarmak adına yapılan mücadelelerle ilgili bir dönüm noktası olacağını vurguladı. 

Parlamentoya girme ihtimali olan iki partinin açık açık seçim bildirgelerinde Diyanet İşleri Başkanlığının kaldırılacağını ve imam hatip okullarının kapatılacağını beyan ettiğini dile getiren Dilberoğlu, şöyle devam etti:

"Bizler yıllardır tırnaklarıyla didinerek bu günlere gelmiş bazı kazanımları elde etmiş sivil toplum örgütleri ve imam hatip nesli olarak bu duruma sessiz kalamayız. Önümüzdeki 7 Haziran sürecinde bu doğrultuda çalışmamız gerektiğinin önemini vurgulamak istiyorum. Birkaç gün önce Şırnak, Hakkari, Siirt ve Batman'da imam hatip derdi olan insanlarla bir araya geldik. Gördük ki durum çok kötü. Orada Kürt gençleri dinsizlik ve sapkınlık kuyusuna düşmelerinden kurtarmak için çalışan bir avuç kardeşlerimiz var. Bizim onlara destek olmamız lazım. Orada da İmam Hatip neslinin yeşermesi için Kahramanmaraş'ın İstanbul'un Aydın'ın Muğla'nın buralardaki İmam Hatip mezunlarının da inisiyatif alması lazım. Çünkü sadece Kahramanmaraş'ın değil sadece Türkiye'nin değil dünyanın kurtuluşu belki de İmam Hatip neslinin yapacağı atraksiyonlara bağlı."

KAMİMDER Başkanı Yunus Doğru'nun da günün önemini anlatan konuşmasının ardından, misafirlere pilav ikram edildi.

Etkinliğe, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onukişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adayı Uğur Dilipak ve Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen İmam Hatip camiası katıldı.