Zonguldak’ta Ontemmuz Mahallesi Bilal-i Habeşî Kur’an Kursu’nun açılışı gerçekleştirildi.

Bay-bayan Kur’an kursu, dikiş nakış kursları, konferans salonu ve çeşitli sosyal donatılarla tasarlanan 4 katlı bina, cuma namazı çıkışında dualarla hizmete girdi. Açılış törenine Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Müftüsü Mürsel Öztürk, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile hayırsever vatandaşlar ve mahalle sakinleri katıldı.

Müftü Öztürk, açılış öncesi yaptığı konuşmada, mabetlerin milletlerin vazgeçilmez eserlerinden biri olduğunu belirterek, "Karşımızda camimiz var, burada da bu mabette çoluk çocuk nasıl ibadet yapacağımızı öğreneceğimiz bir mekan olmuş. Allah razı olsun. Bu Kur’an kursu, Kur’an’ın nezafetine ve nezahetine uygun bir yer olmuş. Ben bu hayırda emeği geçen kardeşlerimize şükranlarımı arz ediyorum. Bu Zonguldak için bir başlangıç. Bu güzellikte Kur’an kursu ilk oldu. Hanım kardeşlerimizi hem camilerimizde hem Kur’an kurslarımızda biraz ihmal ettik. Ama şimdi bunları giderme sadedinde kursumuz oldu. Aynı zamanda Halk Eğitimle işbirliği içinde çeşitli kurslarımız olacak. Hayırlı olsun." dedi.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise dinin öğrenilmesinde cami ve Kur’an kurslarının önemine değindi. Yerel yönetimler olarak mabetlerin temizliği ve bakımına özel önem verdiklerini kaydeden Başkan Akdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kurslarda eğitim görecek yavrularımızın en azından namazda okunan sureleri ezberlemesinin çok faydalı olacağını düşünüyorum. O yaşlardan sonra öğrenmek zorlaşıyor. Küçük yaşlarda öğrendiklerini bir ömür boyu devam ettiriyorlar. Ben öğretmenlik yaparken din derslerine girdiğimde, mutlaka ve mutlaka namazda okunacak bütün sureleri ezberletirdim. Bu çok önemli. Bu kursumuzun Ontemmuz halkına ve Zonguldak’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Allah mahcup etmesin."

Daha sonra Müftü Öztürk tarafından edilen dualar ve kesilen kurdelenin ardından Bilal-i Habeşi Kur’an Kursu hizmete girdi.