Su Ürünleri Kontrol Görevlisi Eğitimi ve amatör balıkçı belgesi ile dağıtılacak ‘amatör balıkçı bilgilendirme broşürleri’ ile kanunlara uymayan amatör balıkçıların denetim sırasında ‘bilmiyorduk’ savunması ortadan kaldırılacak.

Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ‘Su Ürünleri Kontrol Görevlisi Eğitimi’ sona erdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nden Kontrol Grup Sorumlusu Yaşar Kayabaşı ile Dr. Bülent Orsay da eğitimde hazır bulundu.

Su Ürünleri ve Balıkçılık Şube Müdürlüğü elamanlarının eğitmen olarak görev aldıkları kursa, ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerinde görevli 83 teknik eleman katıldı.

BURSA, 115 KM MARMARA DENİZİ SAHİL ŞERİDİNE SAHİP

Programa katılan Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, konuşmasında Bursa'nın su ürünleri ve kaynaklarının önemine vurgu yaparak, "Bursa, 3 milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye'nin 4. büyük kenti. Kentimizde çok sayıda balık satış reyonu yer alıyor. 115 kilometrelik Marmara Denizi sahil şeridi ve ülkemizin büyük göllerinden 308 kilometrekarelik alana sahip İznik Gölü, 156 kilometrekarelik Uluabat Gölü ve ayrıca birçok baraj ve göletlerle amatör balıkçıların ilgisini çeken akarsularımız mevcut.” dedi.

Su Ürünleri konusunun bakanlığın 4 temel unsurundan biri olduğunu anlatan Çelik, su ürünleri hakkında temel eğitim vererek ‘Kontrol Görevlisi kartı’ vereceklerini söyledi. Ömer Çelik, ayrıca tüm çalışanlara su ürünleri el kitabı dağıtarak gıda denetimi sırasında balık satış yerlerinde su ürünleri kanunu açısından da denetim yapacaklarını anlattı. Yine amatör balıkçı belgesi yanı sıra, amatör balıkçı bilgilendirme broşürleri de vereceklerini anlatan Ömer Çelik, bununla amatör balıkçıların denetim esnasında tebliğe aykırı hareket etme durumlarında ‘bilmiyorduk’ savunmasını ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.