Ticaret ve Sanayi Odası ticaret Meslek Lisesi, Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği çerçevesinde, “Okullar Hayat Olsun Projesi”, Hayat Boyu Öğrenme ve Tam Gün Tam Yıl Eğitim Uygulaması kapsamında halka açık olarak, Bilgisayarda F Klavye Kullanımı kursu düzenliyor. Kurulumu henüz tamamlanan tam donanımlı UYAP salonunda verilecek olan kurs, 16 Şubat 2013 tarihinde başlayıp, 5 Mayıs 2013 tarihine kadar devam edecek.

Neden Bilgisayarda F Klayye Kullanımı Kursu”¦


Bilgisayar teknolojisinin gün geçtikçe hayatımızda daha çok yer etmesiyle birlikte, Bilgisayarda F Klavye kullanımı, bilgisayar okuryazarlığı açısından daha da öne çıkmış bulunuyor. Kamuda ya da özel işyerlerinde iş verimliliğinin artırılması, iş yaşamında Resmi Yazışma Kurallarına uygun bir standart sağlanarak yazışmalarda hataların sıfırlanması, iş yaşamında ve özel yaşamdaki her türlü yazışmalarda verimin artırılması için F Klavye Kullanımı tekniklerinin öğrenilmesi bir zorunluluk olarak gözüküyor.

Ayrıca Standart Türk Klavyesi (F) yasal zorunluluk olduğu için tüm Kamu dairelerinde çalışanların bu klavyeyi kullanması gerekiyor.

Bilgisayarda F Klavye Kullanımı Kursuna Kimler Katılabilirler”¦

Adliyede Zabit Kâtibi Olmak isteyenler
Kamu Kurumlarında büro işlerinde çalışanlar veya çalışmak isteyenler
Evrak bölümünde çalışanlar
Hızlı ve yanlışsız yazmak isteyenler
KPSS sınavında sertifika zorunluluğu olan bölümlere girecek olanlar,
En ilkokul mezunu olanlar
Bilgisayarda F Klavye Kursuna katılabilirler.
   
Başvurular Nereye Yapılıyor”¦

Kurs için başvurular, Necip Fazıl Mah. Necip Fazıl Kısakürek Bul 2. Sokakta (Yatılı Bölge Civarı- Milli Eğitim Lojmanları Yanı)  bulunan Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Meslek Lisesine şahsen başvurup, başvuru formunu doldurularak yapılıyor.

Kurs sonunda başarılı olanlara 120 Saatlik sertifika veriliyor.