BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği tarafından bir otelde ''Okumaya evet, Cehalete hayır'' projesi kapsamında öğrencilere yönelik bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yapıldı.
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt başarılı bir öğretim yılının sonuna geldiklerini hafta sonu cuma günü karnelerin alınacağını ve programın zamanlamasının  çok güzel güzel olduğunu söyledi.

Okulla, kitapla öğrencilerin arasındaki mesafeyi kaldırmak ve öğrencilerin gelişimleriyle ilgili süreçleri tamamlamayı arzu ettiklerini vurgulayan Akkurt "Belki sözlerim klasik bir okuma üzerine konuşma olacak ama şimdi hepimiz Müslümanız ve elhamdülillah aynı Allah'a aynı peygambere inanıyoruz bu inanç silsilesi içerisinde. İslami akaide başlar iken ilk sözü oku ile başlıyor. Hayatı okumanız adına geleceği okumanız adına ve dünyayı okuma üzerine bina ediyor" dedi.

Akkurt Kız çocukları okula gönderilmemiş eğitimden mahrum bırakılmış, işte kamu spotlarında görüyorsunuz genç yaşta hayattan koparılarak farklı bir noktaya, okuldan koparılarak farklı bir noktaya doğru kaydırılan bir kız öğrenci yapısı var. Halbuki bu İslamın din olarak geldiği dönemde kız çocuklarının bir kurtuluş muştusu gibi bir evlat algısı gibi algınmadığı noktalardan, aslında geldiğimiz noktaların İslamın kendi içerisinde yapmış olduğu devrimiyle birlikte çok ciddi mesafeler aldığını düşünüyorum ama hala yeterli değil belli eksikliklerin belli aksayan taraflarının olduğunu ifade ediyorum" diye konuştu.


Akkurt kız çocuklarının okutulması yönünde hem fikir olunduğunu ve bu yönde bütün engellerin kaldırılması gerektiğini, kız çocuklarının okuduktan sonra hiç bir şey olmasalar dahi evlerinde evlatlarını yetiştirecek dahi olsalar belli bir birikime belli bir kültüre sahip olmalarının gerekli ve lüzumlu olduğunu ifade etti.

Proje Koordinatörü ve BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Sina El kız çocuklarının okula devam etmesi "Okumaya evet, Cehalete hayır " hakkında sunum yaptı.

Rehber Öğretmeni Ali Çıngıl tarafından TEOG hakkında bilgilendirme yapıldı.