Kayseri Hacılar Belediyesi tarafından, başta deprem olmak üzere ülkede görülen afetler öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışların kazandırılması amacıyla bir eğitim programı düzenlendi. Programa Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Başkan Yardımcısı Bilal Özdoğan, AFAD Şube Müdürü Melih Erol, belediye ve AFAD personeli katıldı.

Hacılar Belediye Meclis Salonu'nda, AFAD Şube Müdürü Melih Erol tarafından verilen eğitimde katılımcılara, bölgede ve ilçede afete dönüşebilecek tehlikeler hakkında bilgi verildi. Eğitimde ayrıca, ilçenin ve mahallelerin riskler, afetlere dirençli şehirler oluşturulması, binalardaki yapısal riskler, kentsel dönüşüm, yapısal risklerin tespiti, zarar azaltma, güçlendirme ve yeniden inşa gibi konular detaylı bir şekilde anlatıldı.

AFAD Şube Müdürü Melih Erol, katılımcılara Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ve zorunlu deprem sigortası, yapısal olmayan riskleri azaltmak, tehlike avı, afet bilinci kültürü, afet hazırlıklarındaki toplumsal güç birliği, aile afet planının içeriği ve önemi, afet ve acil durum çantası hazırlanması, acil durum bilgi kartları ve acil telefonların nasıl aranması gerektiği bilgilerini verdi.