Adana Özel Burç Okulları, il genelinde ilk kez düzenlenen Bocce müsabakalarında 6 kupa birde aldı. Petank disiplininde yapılan müsabakalara 25 takım katılırken, öğrenciler dereceye girmek için kıyasıya yarıştı.

Burç Okulları akademik sınavlarda göstermiş olduğu başarıları değişik spor branşlarında da göstermeye devam ediyor. Burç Okulları Adana’da ilk kez düzenlenen Bocce yarışlarında büyük bir başarıya imza attı. Adana’nın merkez Sarıçam ilçesi Kızılkas Köyü’nde yapılan müsabakada heyecan dolu anlar yaşandı.

Müsabakalar sonucunda ise Özel Burç Üçgül Anadolu ve Fen Lisesi Kız Takımı İl Şampiyonu olurken, Burç Vural Anadolu Lisesi 3., Burç Çukurova ‘yıldız’ ve ‘küçük’ kız ve erkek takımları da 3. oldu. Böylece Burç Okulları Bocce sporunda toplamda 6 derecenin sahibi oldu.

Burç Okulları Beden Eğitimi Öğretmeni Ömer Cevahir, müsabakada büyük bir başarıya imza atan öğrencilerini tebrik etti. Adana’da ilk kez Bocce sporu için okullar arası müsabaka düzenlenmesinden dolayı büyük bir sevinç yaşadıklarını vurgulayan Ömer Cevahir, “Bu spor dalı iyi bir strateji oyunudur. Konsantrasyon ve dikkat gerektiren bu spor branşında el ve göz koordinasyonu çok önemli. Tüm öğrencileri bu sporu yapmaya davet ediyoruz. Ayrıca bu sporla tanışmak isteyen herkese Burç Okulları’nın kapısının sonuna kadar açık olduğunun bilinmesini isterim.” dedi.

Burç Üçgül Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Mustafa Gürhan ise öğrencilerini kutlarken, başarılarının devamını diledi. Okul olarak sportif faaliyetlere büyük önem verdiklerini kaydeden Gürhan, “Okulumuzda çeşitli spor kulüplerimiz var ve öğrencilerimizin sportif faaliyetlere göstermiş ilgi bizleri mutlu ediyor. Okul olarak sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için spora daha büyük önem verilmesi gerektiğinin farkındayız.” diye konuştu.