Bocce Dünya Şampiyonası'nda üçüncü olan öğrencileri makamında kabul eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, başarılı öğrencileri altınla ödüllendirdi. Başarılı öğrenciler de Sarıkaya’ya Milli Takım Forması hediye etti.

7-8 Şubat tarihlerinde Fransa'nın St Vulbas şehrinde yapılan Uluslararası Jeannot Vedrine Volo Turnuvasında Dünya üçüncüsü olan Hasanağa Şh. P. Er Kadir Çavuşoğlu Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri Lival Koyun ve Buket Öztürk Veli Sarıkaya’yı makamında ziyaret etti.

Gençlerin gelişiminde sporun önemine vurgu yapan Veli Sarıkaya, “Spor, çocuğun kendi yeteneklerinden haberdar olmasına ve onları başkalarının yetenekleriyle karşılaştırabilmesine fırsat verir. Çocuğun ve gencin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olur. Spor sağlığı koruma ve güçlendirme amacı taşıdığı gibi, bedensel enerjinin ve duygusal gerilimin boşaltılmasına katkıda bulunduğu için, tedavi işlevi de yüklenebilmektedir” dedi. Son yıllarda Bursa’da yapılan spor yatırımlarına dikkat çeken Veli Sarıkaya, bu yatırımların meyvelerini almaya başladıklarını söyledi.

Uluslararası Jeannot Vedrine Bocce Volo Turnuvası 7-8 Şubat tarihlerinde toplam 8 ülkenin katılımıyla Fransa'nın St Vulbas şehrinde yapıldı. Türkiye’yi temsilen şampiyonaya katılan Hasanağa Şh. P. Er Kadir Çavuşoğlu Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri Lival Koyun ve Buket Öztürk, 15 yaş altı kategorisi Altınnokta disiplininde Dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.