Okulların açılması ile birlikte Bochum İş Ajansı da öğrencileri yönlendirebilmek için çalışmalara başladı. İş Ajansı öğrencileri özellikle de Abitur yapanları üniversiteye hazırlamak istiyor. Bunun için daha şimdiden bölüm seçiminde kararı vermemiş veya verememiş olanlara hizmet verilecek.

Bu öğrencilere yönelik olarak 9 ve 10 Eylül tarihlerinde Ruhrkongress fuar merkezinde danışmanlık hizmeti sunulacak. Bu danışmanlık hizmeti benzerlerinden farklı olarak teke tek görüşerek gerçekleşecek. Öğrencinin beklentileri ve kabiliyetleri dikkate alınarak kendisine en uygun mesleğin seçiminde profesyonel elemanlar tarafından yardımcı olunacak.

Destek almak isteyen öğrencilerin 25 Ağustos'a kadar kayıt yaptırmaları gerekiyor. İlgili öğrencilere meslek seçimi için 50 test sorusu hazırlandı. Test iki saat sürecek. Sonuçlar öğrencinin bir psikolog eşliğinde meslek seçimi yapmasında kullanılacak.

BÖLÜM SEÇİMİNDE ZORLANANLAR PROFESYONEL YARDIM ALMALI

Her yıl bilinçsiz meslek seçiminden dolayı çok sayıda öğrenci okulu yarıda bırakıyor. Bunların arasında Türk kökenliler yüksek orana sahip. Yanlış meslek seçiminden dolayı üniversiteyi bırakan öğrencinin kendine güveninin azaldığı, ders çalışma motivasyonunun kalmadığı, başka mesleklerde de aynı şeyler olacak düşüncesiyle yeni bir mesleğe başlamaktan çekindiği, hayallerinin yıkıldığı ve benzeri sorunlar yaşadığı ifade ediliyor. En önemlisi de gencin büyük bir boşlukta kaldığı belirtiliyor. Bunların tamamından kaçınmanın yolunun daha önceden bir uzmandan yardım almak olduğuna vurgu yapılıyor.