Muğla'nın Bodrum ilçesinde faaliyet gösteren Özel Merter Eğitim Kurumları'ndan yaklaşık 150 öğrenci, ekim ayında çıkan orman yangında tahrip olan 0,4 hektarlık alana selvi fidanları dekti.

Bodrum Orman İşletme Şefi Önder Barut, Merter Eğitim Kurumları'nın kendileriyle irtibat kurarak ilk adımı attığını belirterek, "Toplumda bir algı var, yangın çıktı, hemen buraya bir villa yapılacak. Bizim yönetmeliklerimiz gereği böyle bir şey söz konusu değil. Yanan araziler, aynı yıl içerisinde kesinlikle ağaçlandırılır." dedi. İş makinesinin Okul Aile Birliği Üyesi Ayşegül Budur tarafından sağlandığını, kendilerinin de ağaçlandırılacak alanların planını ve araç gereçleri temin ettiklerini anlatan Barut, "Dünya Ormancılık Haftası, tüm dünyada kutlanıyor. Biz de ülkemizde çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. İşletme müdürlüğü olarak geçtiğimiz cuma günü, Bodrum Belediye Meydanı'nda fidan dağıtımı etkinliği yaptık. Bu etkinlikte yaklaşık 35 bin fidan dağıttık. Bugün de fidanları toprakla buluşturuyoruz. Merter Eğitim Kurumları'ndaki arkadaşlarla irtibat halinde uygun araziyi hazırladık. 2014 Ekim ayında çıkan bir yangınımız vardı. Bu yangında tahrip olan 0,4 hektarlık alanda zemini hazırladık. Burada mavi selvi ve kara selvi fidanlarını toprakla buluşturuyoruz." şeklinde konuştu.

Merter Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği Üyesi Ayşegül Budur ise, "Orman İşletme Müdürlüğü'ne, desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bize fidanları temin etti, biz de kepçeyi temin ettik. Kepçe görevlimiz bize burada çukurları açtı. Orman Haftası nedeniyle hem ormana katkı sağlayalım hem de öğrencilerimize doğal ağaç sevgisini aşılayalım istedik. Çok güzel bir etkinlik oldu. İnşallah meyvesini görürüz." diye konuştu.