Yozgat’ın Boğazlıyan Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu'nda, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında deprem ve yangın tatbikatı düzenledi. Boğazlıyan Belediyesi'nin desteğiyle yapılan bilgilendirme amaçlı tatbikata öğretmenler okul personeli ve öğrencileri katıldı.

Cumhuriyet Ortaokulu öğretmeni Serkan Akgün tarafından organize edilen tatbikatta, senaryo gereği bir deprem ve yangın anı yaşandı. Dersteki öğretmen ve öğrencilerin sınıfı uygun şekilde boşaltmaları sağlandı. Bina, 2 dakika içinde boşaltıldı. Senaryo gereği okulun üst katında mahsur kalan öğrencilerin çıkarılması gösterildi. Herhangi bir depremden sonra yangının ikincil afet olarak yaşanması varsayımı üzerine yakılan ateşin öğrenciler tarafından söndürülmesi sağlandı. Kapalı bir alanda itfaiye ekiplerinin öğrencileri ip yardımıyla nasıl kurtarıldığı gösterildi.

Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu Müdür Yardımcısı Yener Eseryel, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada amaçlarının doğal afetlerde öğrenci ve öğretmenleri bilinçli hareket konusunda bilgilendirmek olduğunu söyledi. Eseryel, "Afetlerde ilk tepkilerin ve kurtarma faaliyetlerinin etkili olması için bir saatlik eğitim verildi, ardından da tatbikatımız başarıyla gerçekleştirildi. Emeği geçen Boğazlıyan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline teşekkür ediyorum. Bu tip tatbikatlar, daha önceki yıllarda olduğu gibi devam edecektir." dedi.