Samsun'un Havza ilçesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Havza Bölge İtfaiye Grup Amirliği'nde görevli itfaiye şoförlerine eğitim verildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Bakım Onarım Amirliği tarafından verilen eğitime Ladik, Havza, Kavak, Vezirköprü ve Asarcık ilçelerinde görev yapan itfaiye şoförleri katıldı.

Havza Bölge İtfaiye Grup Amirliği bahçesinde düzenlenen eğitimler kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Bakım Onarım Amiri Muammer Anakök ve Amir Yardımcısı Kamil Beşer tarafından itfaiye şoförlerine pratik ve teorik olarak araçların rutin bakımları, aracım müdahaleye hazırlanması, yangın müdahalesi sonrası yapılacak bakımları hakkında bilgiler verildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Bakım Onarım Amiri Muammer Anakök yapılan eğitimlerin amacının kullanılan itfaiye araçlarının her an müdahaleye hazır ve çalışır durumda olmasını sağlamak olduğunu belirterek, "Araçlarımızın kullanımı ve bakımı ne kadar iyi yapılırsa ömürleri o kadar uzun olur. Aynı zamanda bir müdahale anında istenmeyen bir olayla karşılaşma olasılığımız sıfırlanmış olur.” dedi.