21 Kasım salı günü Bolu , Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce'de kar yağışı 20 santimi aşacak. Edirne ve Kırklareli'nde de yoğun kar yağışı başladı. Peki bu illerde okullar tatil olacak mı?

Meteorolojiden arka arkaya kar yağışı haberini veren hava durumu alarmları geliyor. Yarın okulların tatil olma ihtimali bulunuyor. Kar yağışı Edirne ve Kırklareli'nde kuvvetli bir şekilde başladı. Trakya bölgesinde kar sebebiyle ulaşım etkileniyor. Bu gece ve yarın yani 21 Kasım salı günü ise Batı Karadeniz bölgesinde çok kuvvetli bir şekilde etkili olacak. Kar yağışı için uyarılan iller Bolu , Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce oldu. Bu illerde 20 santimi aşacak kar yağışı görülecek. Meteoroloji saatini de duyurdu. Kar yağışı bu gece saat 22.00'dan sonra başlayacak. Bu durumda yarın bu illerde okulların tatil olması gündeme gelebilir. İllerin valiliğinin gece karın durumuna göre karar vermesi bekleniyor.

Okulları tatil ettirecek kar yağışı : Bu gece başlayacak olan kar yağışı yarın yani 21 Kasım salı günü çok daha kuvvetlenmiş olarak devam edecek. Meteoroloji Bolu, Kastamonu , Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce'deki kar yağışının asıl etkisini salı günü göstereceğini duyurdu. Açıklamada kar yağışının yer yer kuvvetli olacağı ve 20 santim civarında kar bırakacağı bildirildi. 1500 metrenin üstündeki yerlerde ise çok daha kuvvetli kar yağışı olacak. Meteoroloji uyarısında 'Başta Bolu Dağı geçidinde olmak üzere kuvvetli kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır' denildi.

Edirne Valiliği uyardı kar ulaşımı aksatıyor : Kar yağışı kapıkuleden giriş yaptı ve ilk olarak Edirne ile Kırklareli'ni vurdu. Her iki kentte de aniden bastıran kar sebebiyle ulaşımda aksamalar meydana gelmeye başladı. Hava sıcaklığı 12 derece birden düşerken okullar yarın tatil mi sorusuna Edirne Valiliği gece ilerleyen saatlerde karar verecek.

KIRKLARELİ'DEN KAR ETKİLİ OLUYOR: Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının etkisine giren ilk il Kırklareli oldu. Kar yağışı Kırklareli'nin Kofçaz, Demirköy ilçeleri ile Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısında etkili oluyor. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri, Kofçaz, Demirköy ve Dereköy Sınır Kapıları'na ulaşımın sağlandığı güzergahlarda sürücüleri, dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunuyor. Kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerden, hazırlıksız yakalanan sürücüler zor anlar yaşıyor. Kar yağışının etkisini gösterdiği bölgelerde, İl Özel İdaresi ile Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor.

19 Mayıs Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Abdullah Kahraman da kar uyarısı yaptı. Kahraman şu bilgileri verdi: 'Doğu Avrupa'dan Balkanlar'a, oradan da Türkiye'ye sarkacak kutupsal hava kütlesi ile birlikte bu hafta sıcaklıklar tüm yurtta mevsim normallerinin altına düşüyor. Kıyılar, batı bölgeler ve güneydoğu hariç hemen her yer kar görecek. Yağış miktarı Iç Anadolu ve kısmen Ege'de az, Marmara, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da mevcut kuraklığı kıracak kadar olmasa da fazla. Karadeniz ve Akdeniz kıyılarında rüzgar zaman zaman kuvvetli. Bu soğuk ve yağışlı havanın ardından ise bir müddet kuru bir döneme giriyoruz. Ay sonunda sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi muhtemel".