Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği Ekipleri çalışmalarına hız verdi. Bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte ilçe trafiğinde yoğun olarak görülen motosiklet sürücülerine kask kullanmaları araç sürücülerine ise emniyet kemeri takmaları konusunda trafik ekiplerince broşürlü bilgilendirme yapıldı.

Ekipler tarafından, 'Kask takmak hayat kurtarır' sloganı ile motosiklet sürücüleri uyarılırken, kaskı olmayan motosiklet sürücülerine ceza işlem uygulandı. Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği Ekipleri, denetlemelerin devam edeceğini belirtilerek sürücülerden kurallara uyması istedi.

Denetimler çerçevesinde araç sürücüleri de emniyet kemeri kullanmaları konusunda bilgilendirildi. Emniyet kemeri kullanmayan sürücüler hakkında yasal işlem uygulanacağının belirtildiği denetimlerde, emniyet kemerinin olası bir kaza esnasında hayat kurtardığını altı çizildi.

Uygulamadan memnun olduklarını belirten sürücüler, gerçekleştirilen uygulamanın kendi güvenlikleri açısından önemli olduğunu ifade etti.