Samsun 19 Mayıs İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından 2014 - 2015 Eğitim ve Öğretim yılı geleneksel yıl sonu sergisi törenle açıldı. 19 Mayıs İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fikret Bostan törende yaptığı açıklamada, toplam 491 kursun açıldığını vurgulayarak, 7 bin 344 kursiyerin eğitim aldığını bildirdi.

19 Mayıs İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı geleneksel yıl sonu sergisi açıldı. Açılışta bir konuşma yapan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, şunları kaydetti: “ İlçemizde yaklaşık 7 bin kursiyerin çeşitli branşlar da her yaştan ilgi ve alanlarına, ihtiyaçlarına yönelik eğitim almaları çok güzel. İstihdama yönelik İŞKUR destekli ağaç budama, parke bordür döşeme kursları ile bizde elimizden geldiği kadar destek olduk. İlçemizde önceliğimiz istihdam konusunda neler yapabiliriz. Bu konudaki çalışmalarımız devam edecektir. Bu kurslar sayesinde birçok gencimiz gençlik merkezinde spora yönlendi. Bu kadar kursunun açılması da 19 Mayıs halkının talep ve istekleri çok önemli. Bu konuda ilçe halkımızın çok istekli olduğunu görüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim."

19 Mayıs İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fikret Bostan ise şöyle konuştu: "2014-2015 Eğitim Öğretim yılı başından bugüne kadar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz bünyesinde, Gençlik merkezinde, Rehabilitasyon merkezinde, okullarımızda, mahalle ve köylerimizde, 164 mesleki kurs, 324 genel kurs, 3 okuma yazma kursu olmak üzere toplamda 491 kurs açılmış olup, bu kurslarda 7 bin 344 kursiyer eğitim almıştır. Özellikle istihdama yönelik, İŞKUR destekli 19 Mayıs Belediyesi, 19 Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri, Fakültesi Uzaytem işbirliğinde kurslarımız açılmıştır. Ayrıca başta Judo, futbol, güreş ve Wushu gibi alanlarda ilçemizi ve ilimizi başarıyla temsil ettik.”