Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğüne atanan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Karacabey, düzenlenen devir teslim töreni ile cübbesini giyerek göreve başladı.

Bozok Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen devir teslim törenine görev süresi sona eren Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Bozok Üniversitesi yeni Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ve bazı öğretim üyeleri katıldı.

'AZ KONUŞTUK, ÇOK ÇALIŞTIK'

Prof. Dr. Tamer Uçar, törende yaptığı konuşmada 4 yıllık görevi süresi içerisinde Bozok Üniversitesinin gelişimi için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Uçar, “Her zaman iki kat performans ile çalıştım. Rutini kabul etmedim, yenilikçi ve ileriye dönük çalışmalar içerisinde bulundum. Üniversitemiz bizim dönemimizde hem fiziki, hem de öğrenci sayısı, akademik personel, memur sayısı olarak ikiye katlandı. 4 yıllık süre içerisinde 8 yıllık çalışma yaptık. Az konuştuk, çok çalıştık. Çalışanlarımıza her zaman değer verdik, hiç ayrım yapmadık. Üniversitemiz çok ciddi bir hız kazandı. Hız kesmeden de yoluna devam edeceğine inanıyorum. Önümüzdeki dört yılda da bu ivmeyi devam ettirildiği takdirde öğrenci sayısı 15 binlere, 30 binlere çıkar ki diğer konularda da gelişme seyrini hep birlikte başarabiliriz. Nihayetinde ben bugün görevimi devrediyorum. Üniversitemizin gelişmesinde bu güne kadar her kim bir tuğla dahi katkısı bulundaysa teşekkürü bir borç biliyorum ve gönül rahatlığı içerisinde Sayın Hocamız Prof. Dr. Salih Karacabey’e görevi teslim etmenin mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek istiyorum.” dedi.

Bozok Üniversitesi Yeni Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey de yaptığı hizmetlerden dolayı Prof. Dr. Tamer Uçar’a teşekkür etti. Rektör Karacabey, “Bozok Üniversitesi’nin kurumsal kimliğine saygı göstermek ve bu kimliğin zedelenmemesi için gayret göstereceğiz. Bu kimliğin korunmasında öğretim görevlileri, idari personel ve basın mensuplarının sorumlu olduklarına inanıyorum. Aynı zamanda bu üniversitenin bulunduğu Yozgat ilinin ve Yozgatlının da bu kurumsal kimliği nezaketle koruması gerektiğine inanıyorum. Önümüzdeki 4 yıllık süreç içerisinde huzurlu ve hızlı çalışmak zorundayız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, görevi devraldığı Prof. Dr. Tamer Uçar’a üniversiteye yaptığı hizmetlerden dolayı çiçek ve plaket takdim etti.