Yozgat Bozok Üniversitesi, Sudan'ın başkenti Hartum’da gerçekleştirilen uluslararasılaşma politikaları doğrultusunda Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) düzenlediği Sudan Türk Üniversiteleri İşbirliği Toplantısı ve Eğitim Fuarı’na katıldı.

Sudan-Türk üniversiteleri arasında iş birliğini çeşitli ortak projelerle geliştirmeyi ve Sudan'dan daha fazla öğrencinin Türk üniversitelerinde eğitim almalarına yardımcı olmayı amaç edinen toplantı ve fuarda Bozok Üniversitesini Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Burhan Ünal, Erasmus Değişim Programı Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Serpil Savcı ve Uzman Feyzi Pekgöz temsil etti.
Türkiye’den 24, Sudan’dan 30 üniversitenin katıldığı fuarda Sudan’lı öğrenciler ve aileleri Bozok Üniversitesi ve bölümleri hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirildi. Üniversitemiz standını Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Bekri Hasan Salih, eğitimden sorumlu bakanları ve Sudan Başkonsolosu Celalettin Aydın’da ziyaret etti.