Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle hizmete açılan Uygulama Kreşi ve Anaokulu, ikinci dönem eğitim öğretim yılı için öğrenci kayıtlarına başladı.

Son derece modern, çağın gerektirdiği tüm altyapı eğitim olanakları ile donatılan Uygulamalı Anaokulu ve Kreşin yöneticisi Maşide Gürcü, yaptığı açıklamada, Bozok Üniversitesi Uygulamalı Anaokulu ve Kreşi'nde uygulanan eğitim programının çocuk merkezli, oyun temelli, keşfederek öğrenme öncelikli ve aile eğitimi ile katılıma önem veren bir misyonla görev yapacağını söyledi.

Eğitim uygulamalarının, çocukların yaş ve gelişim seviyelerine uygun olarak hedeflendiğini belirten Gürcü, “Amacımız, çocukları okul ortamına adapte edip sosyal yaşam becerilerini vererek topluma uyum sağlamaktır. Daha sonra seviyelerine göre başarı düzeyini baz alan faaliyetler uygulamaktır. Programımız çocukların gelişim düzeylerine ve özelliklerine dayanmakta ve bu saye de tüm gelişim alanlarının geliştirilmesini ön görmektedir. Psikomotor, sosyal, duygusal, dil ve bilişsel gelişim alanlarını en üst düzeye çıkarmak hedeflerimiz arasında ilk sıralarda yer almaktadır." dedi.

Bozok Üniversitesi Uygulamalı Anaokulu ve Kreşi'nde bir yönetici, 2 öğretmen, 1 yardımcı öğretmen ve 1 personel ile hizmet verileceğini ifaden eden Gürcü, "Modern şekilde dizayn edilmiş sınıflar, oyun odası ve yemekhaneye sahip kreşte, çocukların sabah 08.00’den akşam 17.00’ye kadar güvenli bir şekilde eğlenirken öğrenmelerine yardımcı olacak faaliyetler düzenleneceğini, drama, Jimnastik, Halk Oyunları, Değerler Eğitimi ve İngilizce eğitimi gibi etkinliklerin yer alacağı branş dersleri planlanmaktadır. Kreşe 36-72 ay arası çocukların kayıtları yapılabilecek. Kreşte yarı zamanlı eğitim ücreti 80 tam zamanlı eğitim ücreti ise 240 TL olarak belirlendi." diye konuştu.