Brandenburg’da çok sayıda öğretmenin emeklilik yaşına basması üzerine eyalet yönetimi acilen öğretmen yetiştirme telaşına düştü. Eyalet Eğitim Bakanı Günter Baaske, önümüzdeki yaz döneminde bin öğretmen istihdam etmek istiyor.

Bunun için diğer eyaletlerle sıkı bir rekabet içine giren Baaske, RBB’ye yaptığı açıklamada, "Bu hiç de kolay olmayacak." diyerek durumun ciddiyetini dile getirdi. Bununla birlikte sadece öğretmen unvanına sahip eğitimcilere değil, aynı zamanda uygun öğretmenlere ihtiyaç duyduklarının altını çizen bakan, "Derse, okula uygun olmalılar ve sadece burada kadrolu olabilecekleri için gelmemeliler." şeklinde konuştu.

Bu talep ise kadrolu çalışmaya izin vermeyen Berlin’deki öğretmenler için hiç de çekici değil. Bu sebeple bakan, özellikle Prignitz, Uckermark, Lausitz gibi yerlerde öğretmen istihdam etmek için maaş zammını göze alıyor. Bakan buralarda çalışacak öğretmenlere üç sene boyunca 300 Euro fazla ödeyerek çözüm bulacağını ümit ediyor. Bu durumda aynı okuldaki öğretmenlerin farklı miktarda maaş alacak olmasını adil bulmayanların itirazını ise geri çeviriyor.

Eleştirileri yanıtlayan Baaske, "Oralara kimse gitmediği takdirde bir şeyler yapmam gerekir. Başka bir bölgede yaşayıp da buraya trenle gelenler olacak. Bu yükü yüklenmeleri için dengeyi korumam ve daha fazla ödemem gerekecek." dedi.