Özel okul olmasına rağmen dört yıl boyunca eğitim masraflarının devlet tarafından ödendiği Mavi Ege Koleji, bu yıl eğitime başlıyor.
Özel Mavi Teknik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu yıl İzmir’de açılacak. Özel okul olmasına rağmen, öğrencilerin eğitim masraflarının dört yıl boyunca devlet tarafından karşılandığı okuldan mezun olan öğrencilerin işleri de, aldıkları mesleki eğitim sayesinde okul sonrasında hazır olacak.
Bakanlıklar destekliyor
Özel bir lise olarak hizmet veren kurum, bakanlıklar arasında imzalanan protokolle, mesleki eğitimin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla destekleniyor. Okula kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler için bir başvuru ve ön şart aranmıyor. Kaydını yaptırmak isteyen her öğrenci için şartsız destek veriliyor.
10 dalda meslek, eğitim
10 farklı mesleki eğitim seçeneği sunan eğitim kurumu, uzman kadrosu ve öğrencilerine sunduğu yurt dışı staj imkanı ile de geleceğin teknik uzmanlarını yetiştirmeyi hedefliyor. Kimya, Matbaa, Plastik, Uçak Bakım, Yenilebilir Enerji, Biyokimya Cihazlar, Elektrik-Elektronik, Tesisat ve İklimlendirme, Endüstriyel Otomasyon ile Mobilya ve İç Mekan Tasarımı bölümlerinde eğitim veren okulun kontenjanları sınırlı olduğundan bazı alanlarda sınıfların kapandığı belirtiliyor.