İzmir'in Buca Belediyesi, “Siz Tatile, Biz Tadilata” sloganıyla yola çıkarak yaz sezonunda ilçedeki 40 okulun bakım ve onarımını yapacak. Projeye, Göksu Mahallesi’ndeki Gazi Ortaokulu ile başlandı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, çalışmalar başlamadan önce okulun eksiklerini yerinde inceledi. Ardından eline fırçayı alan Piriştina, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur ile birlikte sınıfın duvarını boyadı.

Bucalı öğrencilerin daha temiz ve huzurlu ortamlarda eğitim almasını hedeflediklerini söyleyen Başkan Piriştina, “Bu ülkenin, İzmir'in, Bucamız'ın geleceği, çocuklarımızın yaz tatili sonrası döndüklerinde daha iyi ortamda eğitim almaları ve sağlıklı şekilde yetişmeleri için pırlantalarımızın okullarında tadilata başladık. Öğrencilerimiz zor şartlarda, bazen imkansızlıklarla eğitim mücadelesi veriyorlar. Biz de bir çalışma yaptık ve 80 okul içinden acil olan 40’ını belirledik. 40 gün 40 gece uyumazsak bunu tamamlarız dedik. Daha mutlu, huzurlu, eğitime ve Buca’ya yakışır eğitim kurumlarını hazırlamak istedik. Okullarda farklı ihtiyaçlar var, tamamlayacağız. Bütünsel bakıldığında kaliteli eğitim ortamı sağlayacağız. Çorbada tuzumuz olsun, mücadelede payımız olsun istedik.” dedi.

Önümüzdeki sene de diğer 40 okulda çalışma yapacaklarını belirten Piriştina, toplam maliyetin 1,5 milyon lira olacağını kaydetti: “Tüm belediye başkanlarımız aslında bunu yapıyor ama tek tek yapınca hem uzun zamanda bitiyor hem de masraflı oluyor. Şimdi ciddi bir kazanç sağladık. 40 gün sonra çocukların yüzü güldüğünde ne kadar özel bir iş yaptığımızı daha da iyi anlayacağız.”