Adana Özel Burç Ceyhan İlkokulu ve Ortaokulu’nda ‘Pi Günü’ şenlik havasında kutlandı. Öğrenciler Pi’li pasta, resim, tişört boyama ve Pi’li kelime üretme yarışmalarında hünerlerini sergiledi.

Matematik Öğretmeni Hamra Yolaçan’ın öğrencileri yönlendirmesiyle Pi’li pastalar, resimler ve Pi temalı tişört boyama yarışmaları yapıldı. Öğrencilerin bir kısmı en hızlı Pi şekli oluşturma yarışmasında ter dökerken bir kısmı da Pi sayısı için şiir yazdı. Okul genelinde yapılan etkinliklerde ayrıca Pi’li şapka takan birinci sınıf öğrencileri ile Pi arabası ile okulu turlayan anasınıfı öğrencileri renkli görüntüler oluşturdu.

Matematikte soyut bir kavran olan Pi sayısı, öğrencilere değişik etkinliklerle hayatları boyunca hiç unutmayacakları şekilde öğretilirken, Pi ile ilgili kelime üretme yarışması, kovalarda Pi, strafordan Pi, Pi’li atasözü ve deyim yarışmalarına ise öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Pi ile ilgili düzenlenen bir çok etkinlikte öğrenciler tüm hünerlerini sergilerken, bir taraftan da ‘Pi Sayısı’nı hiç unutmayacak şekilde öğrendi.

Burç Ceyhan Koleji Müdürü Evliya Demiraslan, okullarında ‘Pi Günü’nü büyük bir coşku ile kutladıklarını ifade ederek, öğrencilere matematiği sevdirmenin en güzel yolunun bu tür şenlik havasında gerçekleştirilen etkinlikler olduğunu belirtti. Düzenlenen etkinliklerde okul öğrencilerinin tümünde matematiğe karşı oldukça olumlu bir ilgi uyandığını belirten Demiraslan, “Başarıya uzanan yol her ne kadar çok çalışmaktan geçse de temelinde sevgi olmak zorundadır. Yani matematikte başarı bekliyorsak, öğrencilerimize ilk olarak matematik dersini sevdirmemiz gerekmektedir. İşte biz ‘Pi Günü’nde yapmış olduğumuz bu etkinliler ile öğrencilerimize matematik dersini sevdirmeye çalıştık ve bunu da başardığımıza inanıyorum. Etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim.” dedi.