Adana Özel Burç Ceyhan Koleji’nde, ‘1-7 Mart Deprem Haftası’ nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında deprem, yangın ve tahliye tatbikatları yapıldı.

‘1-7 Mart Deprem Haftası Özel Burç Ceyhan Koleji’nde büyük hareketliliğe neden oldu. Ceyhan İtfaiye Amirliği görevlileri Özel Burç Ceyhan Koleji’nde yangın, deprem ve doğal afetlerle ilgili eğitim verirken, olası bir deprem ya da yangın durumunda nasıl hareket etmeleri gerektiğini anlattılar. Olası bir doğal afet sırasında öğrencilere ilk olarak panik yapmadan okul binasını tahliye etmeleri gerektiğini söyleyen itfaiye yetkilileri, daha sonra anlattıkları bilgileri tatbikatta uygulamalı olarak gösterdi.

Okulda yapılan tatbikatta ilk olarak bir deprem anı canlandırılırken, sınıflarında depreme yakalanan öğrenciler sıralarının yanında hayat üçgeni oluşturarak kendilerine koruma alanı açtılar. Depremin durması ile birlikte hızlı bir şekilde okul binasını boşaltan minik öğrenciler okul bahçesindeki toplanma alanına gelerek tatbikatın ilk bölümünü başarılı bir şekilde tamamladı.

Tatbikatın ikinci bölümünde ise öğrencilerden birinin okul binasında çıkan yangını haber alan itfaiye ekipleri kısa sürede okul bahçesinde çıkan yangına müdahale etti. Yangın söndürme tatbikatını öğrenciler büyük ilgi ile izlerken, tatbikat sonrasında merak ettikleri konuları ise itfaiye ekiplerine sorarak bilgi aldı.

Burç Ceyhan Koleji Müdürü Evliya Demiraslan, tatbikat ile ilgili bilgi vererek, Ceyhan'ın deprem açısından riskli bir bölgede yer aldığını söyledi. Ceyhan’da 1998 yılında yaşanan depremde binlerce evin yıkıldığını, 145 kişinin hayatını kaybettiğini, binlerce insanın da yaralandığını hatırlatan Demiraslan, “Bu tatbikatlar ile öğrencilerimize olası bir deprem yada yangın sırasında nasıl davranmaları gerektiği uygulamalı bir şekilde anlatıldı. Ceyhan İtfaiye Amirliği Ekipleri’ne verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz.” dedi.