Tokat il merkezinde faaliyetlerini sürdüren, Burç Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan İpek Anaokulu, İpek İlkokulu ve İpek Ortaokulu okullarında uyguladıkları sanat, akıl ve zeka oyunları, bilim ve üretkenlik alanlarında ki atölye çalışmalarını Novada AVM’ye taşıyarak ziyaretçilere canlı performanslar sundu.

Burç Eğitim Kurumları Novada AVM işbirliği ile 'Yap, Gör, Anla' sloganı ile hazırlanan atölyeler yoğun ilgi ile karşılandı. Görsel Algı Atölyesi, Üretkenlik Atölyesi, Düşünce Becerileri Atölyesi, Life Kinetik Atölyesi, Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi, Ebru Atölyesi, Enstrümanlarla Canlı Performans Atölyesi, Bilim Her Yerde Atölyesi, Takı Tasarım Atölyesi gibi farklı ve ilgi uyandıran çalışmalar iki gün boyunca ziyaretçilerle paylaşıldı ve ziyaretçilerle çalışmalar yapıldı.

Atölye çalışmaları hakkında bilgi veren Burç Eğitim Kurumları Müdürü Hasan Koç, “Yapılan araştırmalar küçük yaşlarda akıl oyunları, üretkenlik, düşünce becerileri vb alanlarda eğitimi alan çocukların küçük motor kaslarının yaşıtlarına göre çok daha fazla performans gösterdiğini ve dolayısıyla el becerilerinin önemli ölçüde geliştiğini göstermektedir. Bu tür atölye programlarına dâhil olan çocukların kendilerine olan özgüveni artıyor ve aynı zamanda öğrenciler grup olarak çalışma bilincini kazanıyor. Okulumuzda bir program dahilinde uyguladığımız bu çalışmaları Novada AVM’nin katkıları ile Tokat halkı ile de buluşturmuş olduk. Öğrenci, öğretmen, veli ve Novada AVM yönetimine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.