Adana Özel Burç Okulları, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında, olimpiyat, proje, eğitim, kültür ve spor alanlarında ulusal ve uluslararası başarı gösteren 265 öğrencesini ödüllendirdi. Burç Vural Kampusu’nda düzenlenen törende öğrencilere ödülleri teslim edilirken, çocuklarını sahnede gören bazı veliler gözyaşlarını tutamadı.

Tören Adana Büyükşehir Belediye Bandosu ekibinin mini konseri ile başladı. Ardından 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı içerisinde Adana, bölge, ulusal ve uluslararası alanda alınan toplam 446 başarı derecesi sinevizyon gösterisi ile anlatıldı.

Büyük coşku ve heyecanın yaşandığı törende konuşan Burç Üçgül Liseleri Müdürü Mustafa Gürhan, 2012-2013 eğitim yılında 96, 2013-214 eğitim döneminde 222 ve 2014 -2015 yılında ise 265 öğrencisinin kendi alanlarında derece yaptığını belirtti. Her geçen gün eğitim alanındaki başarılarını daha üst seviyelere çıkarttıklarını ifade eden Gürhan, ailelerinden emanet aldıkları çocukları en iyi şekilde geleceğe hazırladıklarını kaydetti. Mustafa Gürhan, “Okul olarak bizler bu yola geleceğin bilim adamlarını, doktorlarını, hukukçularını, toplumun önde gelen isimlerini ve milli sporcularını yetiştirmek için çıktık. Amacımız evrensel değerlere sahip, çevresine ve topluma faydalı bireyler yetiştirmek.” dedi.

ÇOK ÇALIŞARAK BU BAŞARILARI ELDE ETTİK

Özel Burç Okulları olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan müfredatı daha zengin ve daha faydalı bir hale getirdiklerini vurgulayan Gürhan, bu nedenle devlet okullarından ve diğer özel okullarından daha başarılı olduklarını ifade etti. Tüm okul öğrencileri ile tek tek yakından ilgilendiklerini kaydeden Mustafa Gürhan, “Okulumuzda yaparak ve yaşayarak sevgi dolu ortamda ders vermenin neticelerini görüyoruz. Şuana kadar okul olarak birçok proje, kültür-sanat, spor ve olimpiyat yarışmalarında ulusal ve uluslararası başarılara imza attık. Bu başarıların hiç biri tesadüfen olmadı. Planlı, programlı, disiplinli ve çok çalışmanın yanı sıra ekip ve grup çalışmaları ile oldu. Bugün burada bizlere güvenerek çocuklarını emanet eden anne ve babalara karşı tüm sorumluluklarımızı yerine getirmenin haklı sevincini yaşıyoruz. Çünkü, çocuklarınız gelecekte sahip olacakları meslek, servet yada içinde yaşayacağı topluma bilgisiyle ışık tutacak bir insan olma yolunda bir adım daha atmış durumda.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ise 2014-2015 eğitim öğretim yılında katılmış olduğu yarışmalarda ve akademik sınavlarda başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.

Özel Burç Okulları’nın 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında elde etmiş olduğu ulusal ve uluslararası arenadaki başarı tablosu şöyle:
"- ÖSYM-YGS’de Ahmet Güloğlu Adana 1.’si ve Türkiye 72.’si oldu.
- Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) Melisa Yıldırım, Kadircan Bozkurt, Yektanur Demirci, Melih Uluğ Yıldız, Abdurrahman Erdem, Dilay Tatlı, Aybüke Mutlu, Zeynep Çiçek, Nisanur Çalışkan ve Zekican Özkanlı; 120 soruda 120 doğru yanıt verdi.
- 22. Ulusal Matematik Bilim Olimpiyatı’nda Erencan Gür Gümüş Madalya alarak Türkiye 2.’si, M. Enes Kangöz Bronz Madalya alarak Türkiye 3.’sü oldu.
- Intersteno Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu Yarışması’nda Mustafa Günan Alcar Türkiye 8.’si olma başarısını gösterdi.
Ortaöğretim TÜBİTAK Proje Sergisi’nde 3 altın, 3 gümüş, 2 bronz madalya alırken, öğrencilerin hazırladığı 8 projede sergilenmeye değer bulundu.
-TÜBİTAK Bu Benim Eserim Proje Yarışması’nda Ali Fuat Akbaş Altın Madalya alarak Matematik’te Bölge 1.’si olurken, Hüseyin Emre Balaban, Yavuz Selim Uysal, Ecren Türkmen, Alperen Bulut, Nisa Yağbasan, Rabia Türkdemir, İlayda Sevinç Gürhan ve Zekican Özkanlı Bölge Sergisine Katılım belgesi aldı.
- Akdeniz Üniversitesi Ulusal Matematik Bilim Olimpiyatı’nda M. Enes Kangöz Altın Madalya, Erencan Gür ise Bronz Madalya’nın sahibi oldu.
- Uluslararası Inspo Enerji Proje Yarışması’nda Ali Kaan Tor ve Hasan Basri Kabakçı Gümüş Madalya alarak Dünya 2.’si oldular.
- Ulusal DOESEF Mühendislik Proje Yarışması’nda Salih Yılmaz ile Cengiz Buldu Türkiye Sergisi Finalisti seçildiler.
- Uluslararası GENIUS Kısa Hikaye Yarışması’nda Tarık Emre Kırım ve Samet Karahan Türkiye Finalisti oldular.
- Masa Tenisi – Yıldız Kızlar kategorisinde Zeynep Kara, Aleyna Sakın, Nurhayat Kıyak, Damla Çınar ve Yağmur Konur Adana Şampiyonu, Antalya yapılan maçlarda Grup 3.’sü ve Türkiye 4.’sü olma başarısını gösterdiler.
- Masa Tenisi - Genç Erkekler kategorisinde Abdullah Talha Yiğenler, Zihni Batuhan Şahin ve Oğuzhan Öner Adana Şampiyonu ve Türkiye 2.’si oldu.
- Masa Tenisi – Genç Kızlar kategorisinde Aybüke Öner, Dilara Aslan, Fatma Aykutluğ ve Bala Sultan Bolat Adana Şampiyonu, Bölge 2.’si ve Türkiye 4.’sü olma başarını gösterdiler.
- Oryantiring – Genç Erkekler kategorisinde Yavuz Selim Alkan, M. Akif Yalçın, M. Furkan Zenbilci, Selim O. Bursa, Mehmet Kadir Ahı ve Özcan Düz Adana 1.’si, Bölge 4.’sü ve Türkiye 8.’si olma başarısını gösterdi.
- Oryantiring - Yıldız Erkekler kategorisinde Veli Ata Ayhan, Ertuğrul Gazi Yuvalı, Mertcan Şimşek ve Osman Asilkan Ergün Adana 1.’si, Kahramanmaraş’ta yapılan maçlarda Grup 1.’si olma başarısını gösterdiler.
- Oryantiring - Yıldız Kızlar kategorisinde Hülya Nur Göroğlu, Şükriye Bolatkıran ve Neslinur Kalkan Adana 1.’si ve Kahramanmaraş’ta oynanan maçlarda Grup 3.’sü oldu.
- Oryantiring - Küçük Erkekler kategorisinde Burak Güllü, Ömer Buğra Kuru, Feyzullah Emir Yuvalı, Mustafa Eren Akbaş ve Kerem Altunbaş Adana 1.’si Kahramanmaraş’ta oynanan maçlarda Grup 4.’lüğünü elde ettiler.
- Voleybol - Genç Erkekler (B) kategorisinde Ahmet Selim Eylek, Fatih Albayrak, Mustafa Dal, Ziya Erkoç, Furkan Başol, M. Taha Parlak, Kıvanç Taha Gencer, Sefer Gizligöl, Ayberk Taha Aktürk, M. Burak Işıl, Abdulkadir Çelebi ve M. Faruk Kılınçlı Adana 2.’si, Bölge 2.’si ve Türkiye Yarı Finalisti olma başarısını gösterdiler.
- Eskrim – EPE’de Hamza Yusuf Geçgil Adana 1.’si, FLÖRE’de İbrahim Keskinkılıç Adana 2.’si, FLÖRE’de Ramazan Aslan ile Ömer Baysal Adana 3.’sü ve Türkiye Finalisti, EPE’de Mehmet Yıldız ise Adana 3.’sü oldu.
- Okçuluk’ta Makaralı Yaylar kategorisinde Şevval Ögütçü Adana 1.’si ve Türkiye 4.’sü Makaralı Yaylar Kulüpler kategorisinde ise Berfu Ulular Adana 2.’si oldu."