Adana Özel Burç Okulları, Belçika’da düzenlenen Expo Sciences International (ESI) Bilim ve Proje Fuarı’nda Türkiye’ye 2 madalya ile döndü.

Belçika’nın Brüksel şehrinde uluslararası ölçekte düzenlenen bilim ve proje fuarında, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ederek 2 madalya alan Özel Burç Okulları, dünyanın değişik ülkelerinden gelen bilim adamlarının büyük beğenisini topladı.

Brüksel’in en önemli sergi alanlarından biri olan Tour & Taxis’de yapılan fuara, bu yıl 60 ülkeden binden fazla kişi katıldı. Toplamda 400 projenin sergilendiği fuarda, farklı kültüre sahip insanlar tek çatı altında bir araya geldi. Fuarda, Türkiye’yi Özel Burç Vural Lisesi öğrencilerinden Ziya Erkoç ile Proje Danışmanı Bülent Yaman temsil etti. Özel Burç Okulları’nın GPS Tracking System for Elderly or Disabled People isimli projesi büyük ilgi gördü. Ziya Erkoç ve Bülent Yaman fuarı gezen katılımcılara projelerini tanıtarak, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Değişik ülkelerden fuara katılan yüzlerce bilim adamı, Özel Burç Okulları tarafından hazırlanan projeyi yakından inceledi. ‘Yaşlı ve Engelliler için GPS Destekli Takip Sistemi’ anlamına gelen projenin uygulanmasıyla, başta Alzheimer hastaları olmak üzere tüm kaybolma tehlikesi bulunan insanların bu sorunlarını ortadan kaldıracak. Düzenlenen fuar sonunda ise Ziya Erkoç ve Bülent Yaman’a madalya ve sertifika verildi.

'PROJEMİZİN YANI SIRA KÜLTÜRÜMÜZÜ DE TANITTIK'

Özel Burç Vural Lisesi Proje Koordinatörü Bülent Yaman, projeye gösterilen ilgi ve alakanın kendilerini çok onurlandırdığını ve gururlandırdığını söyledi. Dünyanın değişik ülkelerinden gelen çok sayıda katılımcının yanı sıra yüzlerce Belçikalı'nın projelerini yakından incelediğini belirten Bülent Yaman, “Öğrencimiz Ziya Erkoç, projesini İngilizce tanıtarak, insanlığa nasıl fayda edeceğini anlattı. Ayrıca standımıza gelen ziyaretçilerimize Türk Lokumu ikram edip, Türk Kültürü’nü de tüm dünyaya tanıtarak, ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik.” dedi.

Özel Burç Vural Lisesi öğrencisi Ziya Erkoç da bazı ziyaretçilerin fuardan sonra kendisi ile görüşmek için iletişim bilgilerini aldığını söyledi. Uluslararası arenada elde etmiş olduğu başarıyı okuluna ve öğretmenlerine borçlu olduğunu vurgulayan Ziya Erkoç, “Okulda almış olduğum eğitim beni buralara kadar getirdi. Okulum ve benimle bu kadar yakından ilgilenen öğretmenlerim olmasaydı bu başarıyı elde edemezdim.” diye konuştu.

Özel Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri ise yaz tatilinde bile uluslararası arenada 2 büyük madalya almanın kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, öğretmen ve öğrencisine teşekkür etti.