Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) gençleri bilime teşvik etmek amacı ile düzenlediği TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na Özel Burç Okulları'ndan 9 proje kabul edildi. 9 ilden 1544 proje arasından seçilen 100 proje 30 Mart- 1 Nisan tarihleri arasında Mersin’de sergilenecek.

Burç Okulları TÜBİTAK proje yarışmalarındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye genelinde yüzlerce okulun katıldığı TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrenciler Araştırma Projeleri Yarışması'nda Özel Burç Okulları'nın 9 projesi kabul edildi. Buna göre Salih Yılmaz-Cengiz Buldu’nun bilgisayar alanında 'İşaretle Gelsin', Ziya Erkoç-Kürşat Duman’ın bilgisayar alanında 'Tracker', Bengisu Kübra Takkin-Ayşe Korkmaz’ın matematik alanında 'Alt Kümelerin Üretici Fonksiyonları', Zekeriya Ürünlü-Mahmut Ayan’ın matematik alanında 'Üçgen ve Üçgen Piramit İçinde Alınan Bir P Noktası İçin Yeni Geometrik Eşitsizlikler', Ömer Kaan Çağlar-İbrahim Erdem Bildirici’nin sosyoloji alanında 'Lise Öğrencilerinin Sentetik Uyuşturucu Bonzai Konusundaki Bilgi Tutum ve Konuya Bakış Düzeylerinin Sosyolojik Analizi Adana Örneği', Muhammet Fatih Deniz-Sinan Güler’in tarih alanında 'Adana'nın Simgesi Olan Tarihi Taşköprü ve Adana Tarihindeki Yeri', Tolga Sarıgeçili’nin tarih alanında 'Ceyhan'da Kaybolmak Üzere Olan Tarihi Mirasımız Son Tamgalı Mezar Taşları', Ali Kaan Tor-Hasan Basri Kabakçı’nın temel fizik alanında 'Debi Değişikliği Kullanarak Denge Şartları ile Alışkanlıkların Hızının Hesaplaması' ve Furkan Mamak-Fatih Mamak Uygulamalı’nın fizik alanında 'Mikroişlemci Kontrollü Sinyalizasyon Sistemi' projeleri TÜBİTAK tarafından kabul gördü.

Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, elde etmiş oldukları başarıdan dolayı büyük sevinç yaşadıklarını belirterek, okul olarak TÜBİTAK projelerindeki başarı çıtalarını her geçen gün biraz daha artırdıklarını söyledi. Burç Okulları olarak araştırma ve proje hazırlama yöntemlerine büyük önem verdiklerini belirten Sultan Sözeri, "Amacımız okulumuzda geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek. Bu doğrultuda öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmekteyiz. Öğrencilerimize vermiş olduğumuz eğitimlerin ise sonucunda ise TUBİTAK gibi bir kurumun 9 adet projemizin kabul etmesi bizim ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu göstermektedir." dedi.