Adana Özel Burç Üçgül Liseleri’nde yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Burç Üçgül Liseleri’nde öğrencilere sivil savunmanın önemini daha iyi anlatabilmek için olası bir yangına nasıl müdahale edileceği anlatıldı.

Öğrencilere ilk olarak yangın söndürme tüplerinin nasıl kullanılacağı öğretilirken, yangından korunma yöntemleri de aktarıldı. Daha sonra etkinlik kapsamında okul bahçesinde temsili bir ateş yakılırken, öğrenciler yükselen alevlere yangın söndürme tüpü ile uygulamalı olarak müdahale etti. Tatbikat sırasında okul bahçesini dumanlar kaplarken, öğrenciler büyük heyecan yaşadı.

Düzenlenen etkinlikte yangın söndürme tüpünün nasıl kullanılacağını ve çıkan olası bir yangına nasıl müdahale edeceklerini öğrendiklerini söyleyen Burçlu öğrenciler, “Başta deprem, yangın, sel ve diğer doğal afetlere karşı hazırlıklı olmayı, riskleri azaltmayı sadece böyle özel günlerde hatırlanmanın ötesinde, bir yaşam biçimi haline getirmemiz geriyor.” şeklinde konuştu.

Düzenlenen tatbikat hakkında bilgi veren Burç Üçgül Liseleri Okul Müdürü Mustafa Gürhan, öğrencilerine sivil savunmanın önemini uygulamalı olarak anlattıklarını söyledi.