Adana Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu’nda okuma yazma öğrenen 1. sınıf öğrencileri, kitap şeklindeki pastayı keserek bu mutlu günlerini büyük bir coşku ile kutladılar.

Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu 1. sınıf öğrencileri okuma yazma sevincini birlikte yaşadı. Kestikleri pastalardan öğretmenlerine ve velilerine ikram eden minik öğrenciler, daha sonra sandalye kapmaca, çuval ve halat çekme yarışı gibi çeşitli etkinliklerle eğlenceli bir gün geçirdiler. Sınıf Öğretmeni Nedim Görmez gözetiminde okuma yazma öğrenme sevinçlerini arkadaşları ile paylaşan minik öğrenciler, kendilerine okuma ve yazma öğreten öğretmenlerine de teşekkür etmeyi unutmadılar. Öğrencilerinin yaşamış olduğu sevince ortak olan Nedim Görmez, en az öğrencileri kadar mutlu olduğunu söyledi. Öğrencilerinin çok zeki olduğunu ifade eden Nedim Görmez, “Öğrencilerimle çok başarılı bir dönemi geride bıraktık. Hepsi gerçekten çok zeki ve eğitim hayatları boyunca çok başarılı olacaklarına inanıyorum.” dedi.

Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu Müdürü A. Hadi Kaya ise okuma yazmayı yaşıtlarına göre daha erken söken öğrencilerini tebrik etti. Öğrencilerinin bu başarısı ile kendilerinin de gurur duyduğunu ifade eden Kaya, “Öğrencilerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamak ve bilinçli nesiller yetiştirmek bizim en temel görevimiz. Bunu gerçekleştirmek için çok iyi bir eğitim gerekiyor. O nedenle çocuklarımızın okullarını sevmesi şart. Bizler de çocuklarımıza okulu sevdirmek için çeşitli sosyal faaliyetler düzenliyoruz. İşte bugün de o etkinlerimizin birini gerçekleştirdik. Okuma yazmayı öğrenen çocuklarımızı kutluyorum.” diye konuştu.