Adana Özel Burç Çukurova Ortaokulu öğrencisi Şevval Öğütçü, okçuluk yarışmasında makaralı yaylar dalında Adana birinciliğinin ardından Türkiye 4'üncü oldu.

Daha önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen okçuluk yarışmasında Özel Burç Çukurova Ortaokulu öğrencisi Şevval Öğütçü makaralı yaylar dalında il birincisi olmuştu. İl yarışmasının ardından Okçuluk Federasyonu tarafından Bursa’da okçuluk yarışması düzenlendi. Bursa’daki yarışmada Adana’yı temsil eden Burç Okulları öğrencisi Şevval Öğütcü, burada makaralı yaylar dalında Türkiye 4'üncülüğünü elde etti.

Türkiye yarışmasında dereceye girmekten mutlu olduğunu ifade eden Şevval Öğütcü, hedefinin birincilik olduğunu söyledi. Antrenörleri Mehmet Darılmaz ve Selma Darılmaz’ın başarısında büyük emeği olduğunu ifade eden Şevval Öğütcü, yazın yapılacak yarışmada daha iyi bir derece alacağına inandığını kaydetti.

Burç Çukurova Ortaokulu Müdürü İlhami Kara ise Şevval Öğütçü’nün göstermiş olduğu başarıdan dolayı büyük gurur yaşadıklarını söyledi. Okçuluk yarışması makaralı yaylar dalında Adana’yı temsil ettiklerini ve büyük bir başarıya imza attıklarını ifade eden İlhami Kara, hem okul derslerinde, hem de birçok spor branşında iddialı olduklarını belirtti. Kara, "Biz öğrencilerimizi kendi yeteneklerine uygun spor branşlarına yönlendiriyor ve o spor dalında eğitiyoruz. Öğrencilerimiz okul derslerinin yanı sıra spor yaparken de çok çalışarak kendilerini geliştiriyor. Öğrencilerimiz bu nedenle girmiş oldukları spor müsabakalarında büyük başarılar elde ediyor. Bunun bir örneğini daha Bursa’da yaşadık. Öğrencimizin göstermiş olduğu bu başarı bizleri çok mutlu etti, kendisini tebrik ediyorum." dedi.