Adana Özel Burç Çukurova İlkokulu öğrencileri ‘Kütüphaneler Haftası’nı büyük bir coşku ile kutladı. Burçlu öğrenciler kutlama programı kapsamında okul bahçesine yazdıkları yazı ile ‘Her Gün Kitap Okuyoruz’ mesajını verdi.

Burç Çukurova İlkokulu, bu yıl 51.’si kutlanan ‘Kütüphaneler Haftası’ için ilginç bir etkinliğe imza attı. Burçlu öğrenciler program kapsamında okul bahçesinde bir araya gelerek vücutları ile yazdıkları ‘Her Gün Kitap Okuyoruz’ yazısı ile toplumsal mesaj verdi.

Her sabah ilk derste 20 dakika kitap okuyarak güne başlayan Burçlu öğrenciler, kitap okumanın önemini, kitaplarla dost olmanın heyecanını ve coşkusunu tüm insanlarla paylaşmak için böyle bir etkinliğe katıldıklarını belirtti. Burçlu öğrenciler, en güzel okumanın kütüphanelerde yapıldığı ve bu nedenle kütüphanelerin hiçbir zaman boş bırakılmamasını istedi.

Burç Çukurova İlkokulu Müdürü Servet Genç ise Kütüphaneler Haftası kutlama etkinlikleri ile öğrencilerinde okuma alışkanlığı geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Öğrencilerinin kitaplardan daha çok yararlanması için zengin bir okul kütüphanesine sahip olduklarını belirten Servet Genç, "Kitaplar hiç şüphesiz fertlerin ve milletlerin hayatını değiştiren, yenileştiren ve ilerlemelerini sağlayan en önemli vasıtalardan bir tanesi. Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin ve tüm insanların hizmetine sunulur. Öğrencilerimiz bu kadar büyük anlam ve öneme sahip olan kütüphanelere dikkat çekmek için bir araya gelerek toplumsal bir mesaj verdi. Kutlamada emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederim." dedi.