Adana Özel Burç Vural Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve çeşitli sivil toplum örgütü ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşuyor. Zaman zaman harçlıklarından biriktiren, zaman zaman da kullanmış oldukları eşya ya da kıyafetleri ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları ile paylaşan Burçlu öğrenciler, ihtiyaç sahibi kişileri sevindirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Burç Vural Ortaokulu Müdürü Ramazan Başol, öğrencilerinin çevrelerine karşı çok duyarlı olduğunu belirterek, özellikle de ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırma konusunda seferber olduğunu söyledi. Bu konuda öğrencilerinin başta öğretmenleri olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarından yardım istediğini belirten Ramazan Başol, “Öğrencilerimiz ihtiyaç sahibi ailelere karşı gerçekten çok duyardı. Öğrencilerimiz yakın çevrelerinde gördükleri ihtiyaç sahibi ailelere yardım edebilmenin mücadelesini veriyor. Zaman zaman harçlıklarını biriktiriyorlar, zaman zaman oyuncaklarını ya da eşyalarını ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları ile paylaşıyor. Az da olsa ihtiyaç sahibi kişilere bir katkıda bulunmaya çalışıyorlar.” dedi.

Ramazan Başol ayrıca öğrencilerinin tespit etmiş olduğu bir çok aileye, gıda, giyim, ev eşyası ve ev kirası yardımı yapıldığını, bazı ailelere de ev alındığını açıkladı. Başol ayrıca, yardım yapılan aileleri öğrencilerinin öğretmenleri ile birlikte zaman zaman ziyaret edip, sorunlarının çözümü noktasında yardımcı olmaya çalıştığını kaydetti.