Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Özel Alparslan Ali Can Koleji’nde yangın ve afet tatbikatı yaptı. Tatbikat katılımcılardan tam not aldı.

Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Özel Alparslan Ali Can İlköğretim Okulu’nda afet ve yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikata, okulun öğrenci ve öğretmenleri yanı sıra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim öğretime devam eden Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü’nün stajyer öğrencileri de hazır bulundu. Tatbikat okulun bahçesinde yapıldı.
Öğrencilere eğitim maksatlı yapılan tatbikat, senaryo gereği 5.8 şiddetinde bir deprem meydana gelmiş gibi yapıldı. Okul binasında şiddetli sarsıntıya neden olan deprem sonrası, Özel Alpaslan Ali Can İlköğretim Okulu Müdürü Aydın Demirci koordinesinde bina içerisindeki öğrenciler güvenli bir şekilde tahliye edildi. Burdur Belediyesi İtfaiye Çavuşu Mehmet Ali Ballak’ın koordinesi ile afet anında meydana gelen büyük ve küçük çaplı yangınlar mutfak tüpleri söndürüldü. Okulun öğrencilerin uygulamalı olarak katıldığı yangın tatbikatlarında İlköğretim Okulu öğrencileri İrem Özgüven ve Salih Yılmazcan isimli öğrencilere de söndürme işlemi uygulamalı olarak yaptırıldı.

Tatbikat sonrası açıklama yapan Özel Alpaslan Ali Can İlköğretim Okul Müdürü Aydın Demirci, "Bizler Deprem Haftası nedeni ile küçük de olsa yangın ve deprem tahliyesi, tatbikatı yapalım istedik. Bu yönde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yazışmamız oldu. Burdur Valiliğimizin oluru ile itfaiye müdürlüğü ortaklaşa tatbikatlarımızı gerçekleştirdik. Deprem bölgesi olan ülkemizde, bu tatbikatların hayati önem taşıdığını, yeni nesle öğretmemiz en önemli görevlerimizden. Okulumuza destek veren itfaye ekiplerimize ve belediyemize çok teşekkür ediyorum." dedi.