Çocuklar için yaptığı çalışmalarla gündemden düşmeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeni projesini hayata geçirdi. Türkiye’nin ilk Kitap Eczanesi, Bursa’da açıldı.

İçerisinde ilaç yerine masal kitaplarının olduğu bu renkli eczanede, “Kitap Reçetesi” ile gelen çocuklara ücretsiz kitap hediye ediliyor.

Bu proje ile doktorlar, muayene ettikleri çocuklara içerisinde Kitap Reçetesi bulunan zarf veriyorlar. Çocuklar bu reçeteyle hediye kitaplarını alabiliyor.

Bursalı çocukların hizmetine sunulan bu eczanenin açılışı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından, 7 Şubat 2021'de gerçekleştirildi. Aktaş, reçete ile kitap almaya gelen çocuklara kitaplarını teslim ederken onlarla ilgilendi, sohbet etti.

Kitap Eczanesi’nden verilen zarfların içinde çocukların yüzünü gülümsetecek bir başka sürpriz daha var. Zarfların içerisinden etkinlik kartı çıkıyor. Bu kart sayesinde çocuklar ve aileleri bir yıl boyunca Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikler arasından istedikleri beş etkinliğe ücretsiz olarak katılabilecekler.

Okuma alışkanlığının küçük yaşta kazanılmasının önemli olduğu bilincinde olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği bu proje sayesinde çocukların okuma alışkanlığı kazanmasını amaçlıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni projeyle ilgili şunları söyledi:

"Burada çok önemli bir proje için birlikteyiz. Çocuklarımız bizim geleceğimizin teminatı. Çocuklarımız okusun istiyoruz. Bu manada güzel bir projeyi hayata geçirdik. Kitap eczanesini, örnek sağlık kuruluşlarımızdan biri şehir hastanesinde yaptık. İçerisinde ilaç yerine masal kitaplarının yer aldığı eczanede kitap reçetesiyle gelen çocuklara, ücretsiz kitap hediye ediyoruz. Bursa’daki hastanelerin bahçelerinde, uygun mekanlarda daimi olarak yer alacaklar."