Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak düzenlediği Büyükşehir Okul Şenlikleri, Bursa’nın Mudanya ilçesinde yapıldı.

Mudanya Spor Salonu’nda gerçekleşen şenliklere 16 okuldan bin 250 öğrenci katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürvekili Mustafa Bilici, Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, İlçe Gençlik Spor Hizmetleri Müdürü Tahir Yılmaz ve AK Parti İlçe Başkanı Erdal Kaya’nın da hazır bulunduğu şenliklerde öğrenciler, hem eğlence hem de spor imkanı buldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sporun genç nesli kötü alışkanlıklardan uzak tutacağına vurgu yaparak, donanımlı ve idealist gençlik yetiştirmek arzusunda olduklarını belirtti. Bursa’da sporun her dalına ve sporculara ciddi destek sağlandığını belirten Altepe, “Sağlıklı bir gelecek için spor şart. Bu ülkenin hedefleri var. Sağlıklı toplumları oluşturmak için kentlilik ve spor bilincini önemsemeli, örnek bir nesil yetiştirmeliyiz. Gençlerin başarısı, Türkiye’nin başarısı olacaktır.” dedi.

Şenliklerde konuşan İl Milli Eğitim Müdürvekili Mustafa Bilici ise Bursa’da spora büyük yatırımlar yapan Başkan Altepe’yi kutlayarak, ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında ilçe ilçe gezdiklerini, bugüne dek yaklaşık 170 bin öğrenciye spor malzemesi ve forma hediye edildiğini kaydetti.

SPOR MALZEMELERİ ALTEPE’DEN

Rumeli Gençlik ve Kültür Derneği halk oyunları ekibinin Bursa yöresine ait oyunları sahnelediği programda, Mudanya İkbal Betül Ali İhsan Çilingiroğlu Ortaokulu öğrencisi Necla Giray, Mudanya’da gençlere sporu yaşam biçimi haline getirmeleri konusunda destek verenlere teşekkür etti. Öğrencilerin Başkan Altepe ile protokol üyelerine çiçek verdiği program, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Karizma Şov Grubu’nun özel basketbol gösterisi ve şenlikteki yarışmalara katılan öğrencilere madalyalarının verilmesiyle sona erdi. Programa katılan okullara da spor malzemeleri hediye edildi.