Bursagaz, 5 yıldır sürdürdüğü 'Köy Okulu Yenileme Projesi' kapsamında yenilediği köy okullarına bu yıl Büyükorhan’a bağlı Yenice Köyü İlkokulu'nu ekledi.

Alman enerji devi EWE AG’nin en büyük yatırımlarından olan Bursagaz, bünyesindeki Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin (EGD) çabalarıyla 2011 yılından itibaren her yıl bir köy
okulunu yeniliyor ve bu okulların ihtiyaçlarıyla sonraki dönemlerde de ilgileniyor. Bursagaz EGD, yaklaşık iki ay süren çalışmayla Büyükorhan’a bağlı Yenice İlkokulu’nu yenileyerek, tam donanımlı anasınıfı hazırlandı. Aynı şekilde idari kısımlar da yenilenerek okula kaloriferli ısıtma sistemi kuruldu. Okulun sıhhi tesisatı, elektrik tesisatı, bahçe düzenlemesi, sıraların yenilenmesinin ardından ana sınıfı dâhil 60’dan fazla öğrencinin öğrenim gördüğü okulun iç ve dış cephe boyası tamamlandı.

Açılış töreninde konuşan Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak 5 yıldır köy okullarının ihtiyaçları ile ilgilendiklerini belirterek, "Her yıl bir köy okulunu yeniliyoruz. Yaklaşık 2 ay süren çalışmalarımız sonrasında bugün okulumuzun açılışını büyük bir mutlulukla gerçekleştiriyoruz. Okulun bütün ihtiyaçları tamamlandı. Çevre düzenlemesini de Büyükorhan Belediyesi üstlendi. Köylerdeki okullarımızın her yönüyle, kusursuz eğitim yuvaları haline gelmeleri için çabalıyoruz. Öğrencilerin eğitim aldıkları mekanlar ne kadar kaliteli olursa, aldıkları eğitim de bununla birlikte kaliteli hale gelir." dedi.

Çerçi’den sonra konuşma yapan Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, Bursagaz’ın sosyal sorumluluk bilincini ile hareket etiğini vurgulayarak şunları kaydetti: "Yaptığımız bu etkinlik Bursagaz’ın yalnızca doğalgaz dağıtımıyla uğraşmayıp, sosyal sorumluluk projelerini de yerine getirdiğinin göstergesidir. Burada köy halkı ve öğrencileriyle birlikte okulumuzun ağaçlarını diktik, boyasını yaptık ve hep birlikte eğlendik. Yeni okulumuzun köy halkımız ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum."

Köy okulu yenileme projelerinin yanı sıra engelli öğrencilerin eğitimiyle de ilgilendiklerinin altını çizen Tola, 3 yıl içerisinde yaklaşık 3 milyon liralık bir proje ile engelli öğrenciler için anaokulu yapacaklarını söyledi. Açılışa katılan Büyükorhan Kaymakamı İbrahim Ethem Kazak da Bursagaz’a ilçelerine yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ederek “Okuldaki donanımlara bakıldığı zaman merkez okullardan da öte sanki özel bir okul hazırlanmış. Öğrencilerimizin böyle bir okulda eğitim görmelerini sağladıkları için Bursagaz’a sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış kurdelesinin çocuklarla kesildiği tören şenlik havasında geçti. Törende pamuk helva ve patlamış mısır standı, özel oyun alanlarının yanı sıra mangal partisi düzenlendi.