Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Büyükorhan ilçesindeki okullarda incelemelerde bulundu.

Büyükorhan Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne kazandırılması planlanan anasınıfını ziyaret eden ve Okul Müdürü Serkan Türkmen’den bilgi alan Veli Sarıkaya, okul öncesi eğitimin hayata atılan ilk adım olduğunu ve bunun da doğru atılması gerektiğini söyledi. Anasınıflarının en kısa sürede tamamlanacağını kaydeden Sarıkaya, eksiklerin merkez anaokulları tarafından giderileceğini belirtti. Sarıkaya, Bursa merkezdeki anaokulları ile merkeze uzak Büyükorhan ilçesindeki anasınıflarının 'kardeş okul' yapıldığını, bu çalışmanın çocuklar açısından eğitim ve öğretime olumlu yansıyacağını vurguladı.

Okul öncesi eğitimin önemine değinen Sarıkaya, “Hedefimiz, Bursa’da yaşayan ve okul öncesi eğitim çağına gelmiş tüm çocuklarımıza bu eğitimi vermektir. Okul öncesi eğitim alan çocuklarımız hayata bir adım önde başlıyor. Bu nedenle her çocuğumuzun mutlaka okul öncesi eğitim alması gerekiyor.” dedi.

Anaokulu eğitiminin, öğrencilerin fiziksel, duygusal, zihinsel, dilsel ve sosyal gelişimlerini en sağlıklı biçimde geçirmesine katkı sağladığına dikkat çeken Sarıkaya, “Eskiden sokaklarda saklambaç, dokuz taş, misket oynayarak sosyalleşen çocuklar, her ebeveynin çalışmak durumunda olması nedeniyle, artık bakıcılar eşliğinde yalnız bir birey olarak büyüyorlar. Anaokullarının bu noktada, çocuğun 'çocuk' olarak var olmasını sağlamaya yardımcı olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.