Bursa Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever desteğiyle yapılan Davut Çalışkan İlkokulu ve Zafer Atıcılar Ortaokulu törenle açıldı.

Kaba inşaatı hayırsever işadamı, ince inşaatı da Büyükşehir Belediyesi’nce tamamlanan okullar açıldı. Davut Çalışkan İlkokulu ile Büyükşehir Zafer Atıcılar Ortaokulu’nun açılışı dolayısıyla okul bahçesinde tören düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da milli eğitim alanında adeta seferberlik başlattıklarını söyledi. okulların hayırsever işadamları eliyle yenilenmesi çalışmalarının yavaş yavaş sonuçlandığını, Millet Mahallesi’nde yapılan ilk açılışın ardından ikinci açılışın Atıcılar Mahallesi’nde gerçekleştirildiğini belirten Başkan Altepe, şu anda 10 okulun inşaatının devam ettiğini, önümüzdeki günlerde yenilerinin yapılması yönünde yeni protokoller yapacaklarını açıkladı. Hayırsever İşadamı Davut Çalışkan tarafından yaptırılan 2 okulun da hayırlı olması dileğinde bulunan Başkan Altepe, “Eğitimde adeta bir seferberlik başlattık. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en iyi şartlarda yetişmesi için okullarımızın en kaliteli binalara sahip olması gerekiyor. Her türlü donanımla derslerini en iyi şekilde görecekler. Spor salonlarında en güzel vakitlerini geçirecekler. Artık beden eğitimi dersleri sınıfta kaynamayacak. Toplantı salonları, kütüphaneler her türlü imkan mevcut. En güzel eğitimler inşallah bu okullarda olacak. Gençliğimiz için ne yapsak az. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük ise konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitime verdiği öneme değindi. Valilik bütçesinin en büyük diliminin eğitime gittiğini, eğitimden sonra sağlığın geldiğini ve bu bütçenin de eğitimde olduğu gibi çocuklar yararına kullanıldığını dile getiren Vali Küçük, “Bizim en büyük gayemiz çocuk ve gençlerimizin iyi yetişmesidir. İleride ayaklarının üzerinde sağlam durması ve güçlü olmasıdır. Onun için ne gerekiyorsa, cebimizde elimizde sandığımızda ne varsa eğitime harcıyoruz. Sizler bizim için çok değerlisiniz” dedi. Yaptırılan 2 okulu da gençlere emanet eden, Valilik için önümüzdeki dönem 2000 derslikli 80 okulu daha hizmete alacaklarını açıklayan Vali Küçük, sorumluluğu olmadığı halde Bursa’da eğitim binalarının iyileştirilmesi çalışmalarına ağırlık veren Başkan Altepe’yi kutladı.

Okulların fiziki inşaatlarını gerçekleştiren hayırsever Davut Çalışkan da, hayatının en anlamlı gününü yaşadığını ifade etti. Bu güzide eğitim kurumlarını milletin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Çalışkan, “Yüce Allah’a sonsuz şükürler olsun. Geleceğe ve insanlığa yapılan en güzel yatırım eğitimdir. Bu okulda okuyacak bütün çocuklarımızın vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Törende İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da birer konuşma yaptı.

Davut Çalışkan İlkokulu ile Büyükşehir Zafer Atıcılar Ortaokulu, 1620 metrekaresi kapalı toplam 4364 metrekarelik alanda inşa edildi. 1800 metrekaresi bahçe olan projede ilkokula ait 1 adet kütüphane, 1 adet kapalı spor salonu, 2 adet laboratuvar, 1 adet müzik dersliği, 3 adet ana sınıfı, mescit ve kantin bulunuyor. Büyükşehir Zafer Atıcılar Ortaokulu ise 18 derslikten oluşuyor. Okulda 1 adet kütüphane, 1 adet kapalı spor salonu, 3 adet laboratuvar, 1 adet müzik dersliği, mescit ve kantin yer alıyor.