Konya Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören ve ulusal ve uluslararası alanlarda başarı elde eden öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. 2014- 2015 eğitim- öğretim döneminde bilim, kültür, spor ve eğitim gibi alanlarda başarılara imza atan öğrenciler ödüllerini aldı.

Öğrenci velilerinin büyük ilgi gösterdiği gecede öğrencilere ödüllerini Zaman Gazetesi Konya Bölge Yayın Temsilcisi Şirin Kabakçı, Özel Büyükkoyuncu Lisesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sami Karadayı’nın ellerinden aldı.

Ödül töreninin sunuculuğunu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Halil Zenciroğlu yaptı. Okul Müdürü Mustafa Gülebaş açılış konuşmasında “Büyükkoyuncu Lisesi öğretmenleri olarak bizler; varlığı, en temiz ruhlardan daha temiz, düşüncesi çağın bütün problemlerini çözecek kadar güçlü, gönlü meleklerin gönülleri kadar yumuşak, iradesi sağlam, ideal bir gençlik yetiştirmenin hayallerini kurduk. Ve kendimizi bu gençliğin yetiştirilmesine adadık. Anlaşılmamayı ve yanlış anlaşılmayı göze aldık. Çünkü bu yolculukta her türlü zorluğa önceden razıydık, hâlâ da razıyız. Şimdi çocuklarımızın başarılarını görünce; daha da önemlisi o pak, pırıl pırıl simalarını görünce bu zorluğa katlandığımıza değdiğine inanıyor ve şükrediyoruz.” dedi.

Okul mehter takımının konseriyle devam eden programda Edebiyat Kulübü öğrencilerinin “Vicdan ve Nefis Mücadelesi” başlıklı tiyatrosu büyük alkış aldı. Gitar ve bağlama eşliğinde izleyicileri Karadeniz türküleriyle keyifli bir yolculuğa çıkaran müzik ekibinin ardından 2011 Türkiye Kaligrafi Şampiyonu Oğuz Kızıklı’nın Kum Sanatı Gösterisi ilgiyle izlendi. Okul Şiir Okuma Yarışması’nda 1. olan Ali Hakan Altınay; Mehmet Akif’in “Bülbül” şiirini okuması dinleyenleri duygulandırdı. Okul Müzik Öğretmeni Selahattin Güçlü’nün şefliğinde Okul Müzik Korosunun mini konseri beğeniyle izlendi.

Ödül gecesine damgayı vuran gelişme ise son dakika gelen altın madalya sevinci oldu. Okul öğrencilerinden Bilal Çiloğlu, Antalya’da düzenlenen Ümitler Judo Avrupa Şampiyonası müsabakasından altın madalyayla dönerek ayağının tozuyla ödül törenine katıldı. Salondakiler Ümitler Judo Avrupa Şampiyonu olan öğrenciyi dakikalarca alkışladı.

Program sonunda okul öğretmenlerine başarı plaketini Merve Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Er takdim etti. Ödül gecesi programı gecenin sonunda tüm öğretmenlerin ve ödül alan öğrencilerin toplu hatıra fotoğrafıyla son buldu.