Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Mutlu Çocuk Umutlu Kent Çocuk Şenliği’ kapsamında, 17 ilçede ortaokullarda akademik, spor, kültür ve sanat alanlarında yapılan yarışmalarda başarılı olan bin 600 öğrenciye bisikletlerini verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Mutlu Çocuk Umutlu Kent Çocuk Şenliği’ kapsamında 17 ilçede ortaokullarda akademik, spor, kültür ve sanat alanlarında yarışmalar yapıldı. Yarışmalarda başarılı olan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi tarafından bisikletle ödüllendirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hüdavendigar Kent Parkı’nda bir araya gelen bin 600 öğrenciye bisikletlerini verdi.

Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şunları kaydetti: "Öğrencilerimizin daha sağlıklı ortamlarda spor yapabilmeleri için ihtiyaç duydukları sportif yatırımları gerçekleştiriyoruz. Eğitim öğretim dönemleri içinde okullarımızın tamamında spor şenlikleri düzenliyoruz. Amacımız, Bursa’nın sağlıklı bir şehir olarak sporda da öncü ve örnek olmasına katkı sağlamaktır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmeyi sürdürüyoruz. 17 ilçedeki ortaokullarda başarılı olan ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlemiş olduğu bin 600 öğrenciye bisikletlerini vermenin mutluluğunu yaşıyoruz."