Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü ile Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle yürütülen EKPSS Kursuna Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları katılıyor. 
EKPSS kursunda 21 İşitme Engelli, 24 Görme Engelli, 30 Ortopedik Engelli, 10 Ruhsal-Duyusal Engelli,  20 Süreğen Engelli toplam 95 engelli kursiyer 3 ayrı sınıfta eğitim görüyorlar.
Cumartesi – Pazar günleri yapılan EKPSS kursu İsmail Kurtul İlkokulu’nda deneyimli öğretmenler tarafından haftalık 10 ders saati olmak üzere kursiyerlere Matematik, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Geometri ve Vatandaşlık dersleri veriliyor.
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kursunu 21 Kasım Cumartesi günü ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt,  Suzan Abdulhalim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamza Büyüksakallı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, kursiyerlerle sohbet ederek, onların istek ve taleplerini değerlendirip sınavlarında başarılar dilediler.
EKPSS Kursu 17 Nisan 2016 tarihinde sona erecek ve EKPS’ı (Engelliler Kamu Personel Sınavı)  ÖSYM tarafından 24 Nisan 2016 Pazar Günü yapılacak.