Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü öğrencilerinin ‘sosyal sorumluluk projelerine Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi’nden destek geldi.

Çukurova Üniversitesi İİBF’de düzenlenen törenle iki kurum arasında protokol imzalandı. Törende Dekan Prof. Dr. Alper Güvel, Dekan Yardımcısı ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İsmail Güneş, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Arzu Uzun, Maliye Bölümü Başkanı İlter Ünlükaplan ve Bölüm Öğretim üyelerinin yanı sıra Adana Büyükşehir Sosyal Hizmetler Müdürü Durmuş Ökten, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, Altınokta Körler Derneği Adana Şubesi Başkanı Osman Alıcı iki ayrı protokole imza attı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Durmuş Ökten, “Mensubu olduğum iki kurumun işbirliğinden büyük gurur duyuyorum. Belediye olarak da doğru işler ve doğru projelerde, toplumsal fayda yaratacak işlerin yanında olacağız.” dedi.

Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya da engelli sorunlarının tek başına bir kurum ile çözülemeyeceğini, özellikle akademik camianın desteğine ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Alper Güvel, fakülte olarak öğrencilerinin sosyal sorumluluk projeleri ile daha donanımlı, bilgi ve duygu birikimli bireyler olmasına katkı yapmak istediklerini belirtti.

İİBF Sosyal Projeler Koordinatörü ve Dekan Yardımcısı İsmail Güneş ise “Önümüzdeki yıllarda başlattığımız bu proje tüm üniversitemize yayılacak, etki alanı genişleyecektir. İİBF olarak biz bu alanda öncü olmak istiyoruz.” diye konuştu.

Protokol gereğince 2 yıl süreyle İİBF öğrencilerinin projelerine Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi Engelli Meclisi destek verecek.