Seyhan Adana İMKB Anadolu Lisesi öğretmen, öğrenci ve velilerinin başlattığı ‘Okuyan Raylar Asile Çıkar’ isimli projeye, Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ve Büyükşehir Atölye Ekibi destek veriyor.

Seyhan Adana İMKB Anadolu Lisesi öğretmen, öğrenci ve velileri kitap okumanın önemini vurgulamak, metroda seyahat eden yolcuların zamanlarını kitap okuyarak değerlendirmesini sağlamak amacıyla 'Okuyan Raylar Asile Çıkar' adıyla proje hazırladı. Bu kapsamda, 4 öğretmen ve 37 öğrencinin katılımıyla, 27 Mart tarihine kadar her gün metronun ilk durağından başlayıp tekrar ilk durağa dönünceye kadar kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Projenin amacını ‘bu konuda bir farkındalık uyandırmak’ olarak açıklayan okul yetkilileri, proje kapsamında 20 öğretmen, 200 öğrencinin 300 dakika kitap okuyarak, hem zamanı iyi değerlendirdiğini hem de vatandaşlara örnek olduğunu belirtmesi üzerine, Büyükşehir Belediyesi‘nin farkındalık projeleri yürüten Atölye Ekibi, projenin kamuya açık her alana yayılmasına ön ayak olmak adına öğrencilere destek verdi.

Metro seferi boyunca öğrencilerle birlikte kitap okuyarak vatandaşların dikkatini çekmeyi başaran Atölye Ekibi, bundan sonraki adımlarında alışveriş merkezleri, parklar ve kamuya açık her alanda, ‘’Boşa harcanacak vakit yok’’ sloganı ile vatandaşı okumaya yönlendirmek amacıyla, şehrin bir çok noktasında seyyar kütüphaneler kurulması için girişimlere başladıklarını duyurdu.