Bursa’da faaliyet gösteren Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) Başkanı Ali Arabacı, Mudanya ilçesinde oluşumunu düşündükleri Çağdaş Eğitim Lisesi için Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’dan destek istedi.

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte makamında ziyaret eden ÇEK Başkanı Ali Arabacı, laik eğitimi sürdürmek amacıyla düşüncelerini önce Bursa ve ilçelerinde daha sonra da Türkiye’ye yaymak olduğunu kaydetti. Başkan Türkyılmaz’ın kooperatifin kurucuları arasında bulunduğuna dikkati çeken Arabacı, kendisiyle ÇEK çatısı altında aynı duygu ve düşünce içinde olmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

Mudanya’da Çağdaş Eğitim Lisesi kurma yönünde düşünceleri olduğunu ifade eden Ali Arabacı, bu fikrin dershanelerin kapanması ile birlikte ortaya çıktığını belirterek, bu konuda alt komisyonların oluşturulacağını kaydetti. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’yı eğitim kenti yapma konusunda çalışmaları olduğunu belirterek, ÇEK ile proje birliği yaparak eğitim ve gençlik alanında çalışmalar yapabileceklerini söyledi.
Bu arada ÇEK üyeliğini tazeleyen Başkan Türkyılmaz’ı, ÇEK Başkanı Ali Arabacı da çiçekle kutladı.