Giresun Özel Çağrı Koleji 8. sınıf öğrencisi Sudenur Şahin, Uluslararası Bilimin Temelleri Matematik Olimpiyatı’nda dünya üçüncüsü olarak madalya kazandı.

Rusya merkezli Bulgaristan, Kazakistan, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Almanya ve Türkiye ile birlikte 22 ülkenin katıldığı Uluslararası Bilimin Temelleri Matematik Olimpiyatı’nda iki aşamalı yapılan yarışmanın birinci aşamasına Çağrı Koleji 40 öğrenciyle katıldı. 16 öğrencisiyle finale kalan Çağrı Koleji, 8. sınıf öğrencisi Sudenur Şahin ile de tüm sekizinci sınıflar arasında yapılan yarışmada olimpiyat üçüncülüğünü kazandı.

Her yıl uluslararası yarışmalardan başarı elde ederek döndüklerini dile getiren Özel Çağrı Koleji Müdürü İlyas Başak, “Her bir öğrencimizin yılda en az bir proje veya olimpiyat çalışmasına katılmasını hedefliyoruz. Ayrıca okul olarak bu tür olimpiyat organizasyonlarına Giresun adına ev sahipliği yapıyoruz. Uluslararası olimpiyatlarda ilimizin ve okulumuzun isminin ilk sıralarda yer alması hem okulumuz hem de ilimiz adına bizleri onurlandırdı. Bu tür yarışmalarda öğrencilerimizin almış oldukları başarılar öğrencilerimizi pozitif yönde etkilemekte ve başarılarına başarı katmaktadır. Ben yarışmada başarı elde öğrencilerimiz ve onların hazırlanmalarına katkı sağlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.