Giresun Özel Çağrı Koleji, öğretmen ve velilerine dikkat dağınıklığı semineri verdi.

Giresun Özel Çağrı Koleji düzenlediği konferansta, Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Halil İbrahim Erden uzmanlığında, hiperaktivite ve dikkat eksikliği konusunda akılda tutulması ve yapılması gereken hususlara ilişkin öğretmen ve velilere bilgiler verdi.

Konuyla yapılan düzenlenen konferansta, çocuğa dikkat eksikliği teşhisinin konabilmesi için; dikkat eksikliği, aşırı hareketlilik, dürtüsellik gibi belirtilerin görülmesi ve dikkat eksikliği ile ilgili belirtilerin çocuğun yaşam alanlarında yoğun bir şekilde kendini göstermiş olması gerektiğini söyleyen Erden, “İlk bakışta sıradan gibi gelse de bu davranışlar çocuğun hayatını olumsuz yönde etkiler. Özel davranılması gereken çocuklarımız onlar. Sadece ilaçla tedavi etmek yerine; anne babalar, bakıcılar, okul öncesi ve okul dönemi öğretmenlerin de şefkatle, sabırla, sevgiyle, bıkmadan, ne yaptığını bilerek, onlarla yakından ilgilenerek onların durumlarını iyileştirebileceklerine inanmaları gerekiyor. Örneğin öğretmen böyle bir çocuğu sınıf yerleşiminde pencere kenarında bir sıraya oturtarak onun dikkatini toplayabilmesi adına çok büyük bir şeyi başarmış olacaktır. Çocuklarımızın geleceği için aileler, eğitimciler ve doktorlar olarak bu sıkıntıyı yaşayan çocuklarımıza destek olmak, öğrenmelerini kolaylaştırıcı uygulamaları hayata geçirmek zorundayız” dedi.

Program sonunda konuyla ilgili görüşlerini aktaran Özel Çağrı Koleji Müdürü İlyas Başak, dikkat eksikliği ve hiperaktivitenin yaygın bir sorun olduğuna dikkat çekerek, “Bu çocuklar günlük yaşamlarında ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Yaptıkları işlere odaklanamamaları onlar için beraberinde duygusal sıkıntılar ve başarısızlıklar getiriyor. Anne ve babalar ile eğitimcilere büyük görevler düşüyor. Bu çocukların yaşama kazandırılmaları, yeteneklerini sergileyebilecekleri işlerde kendilerini gösterebilmeleri için yardım almaları gerekiyor.” diye konuştu.

Psiko-sosyal konuların ve çözümlerinin gün geçtikçe önem kazandığını sözlerine ekleyen Başak, hem öğrencilerin hem de velilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunan program ve etkinliklere devam edeceklerini söyledi.