Başbakanlık Resmi Konut önünde meydana gelen sıkışmalı trafik kazasında 1’i hamile bayan olmak üzere toplam 5 kişi yaralandı.

Kaza, 10.30 sıralarında Başbakanlık Resmi Konut önünde, koruma araçlarının beklediği alanda yaşandı. İddialara göre, Çankaya Caddesi’nde aynı istikamete seyir eden iki araç, bir anda kontrolden çıktı. Kontrolden çıkan araçlar park halindeki koruma araçlarına çarparak durabildi. Kazada 1’i hamile bayan 3’ü yabancı uyruklu şahıs olmak üzere toplam 5 kişi yaralandı. Yaralılara ilk müdahaleyi Başbakanlık koruma ekibindeki sağlık personelleri yaptı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Hamile bayan titiz bir çalışma sonucu sıkıştığı yerden kurtarıldı.

HAMİLE KADININ OLAY YERİNE GELEN EŞİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Sedye ile ambulansa taşınan hamile kadın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. İlk müdahaleleri ambulansta yapılan diğer kazazedeler de hastaneye kaldırıldı. Hamile kadının olay yerine gelen eşi ise gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren şahsı çevredekiler sakinleştirmeye çalıştı.

Kazadan yara almadan kurtulan küçük bir çocuk da ambulansa alındı. Ambulansta ağlayan çocuğu bir yakını susturmaya çalıştı.

Kaza sonucu Başbakanlık koruma araçları ve diğer iki otomobilde maddi hasar meydana geldi. Araçlar hemen çekici marifetiyle bulunduğu yerden kaldırıldı. Kaza nedeniyle çevreye savrulan araç parçaları, belediye ekiplerince temizlendi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.