Çanakkale’deki Özel Gökkuşağı Eğitim Kurumları'nın üç mezunu, üniversiteyi ABD'de okuyacak. Bu öğrenciler, gitmeden önce eski okullarını ziyaret etti.

Özel Gökkuşağı Ortaokulu mezunlarından İrem Gürel ve Elif Gürel adlı ikiz kardeşler, liseyi ABD’de Brooklynamity School'da tamamladı. Elif Gürel, Universsity of California Berkeley'de ekonomi öğrenimi görecek. İrem Gürel ise Virginia Tech University'de mimarlık eğitimi alacak. Özel Gökkuşağı’nın bir başka mezunu Enes Kutay Sezen de liseyi İzmir Özel Yamanlar Koleji’nde okuduktan sonra Philadelphia Drexel University'ye kayıt yaptırdı.

Gökkuşağı mezunları, eski okullarını ziyaretleri esnasında heyecanlandı ve duygulandı. Hatıralarının canlandığını dile getiren öğrenciler, öğretmenlerinin emeklerini unutamadıklarını söyledi. Gökkuşağı'ndaki eğitim öğretimin ve ahlâkın lise yıllarında çok faydasını gördüklerini, özellikle İngilizce eğitiminin yurtdışında çok yararlı olduğunu belirttiler. Gökkuşağı’ndan aldıkları bu heyecanı ve motivasyonu, yurtdışında uluslararası eğitim veren Türk okullarında da bulduklarını dile getiren öğrenciler, Çanakkaleli gençlere buralarda okumaları tavsiyesinde bulundu. Çocuklarını bu okullara göndermenin huzuru ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren veliler de disiplinli ve ilkeli eğitim ve takip anlayışıyla, güvenilir ve temiz ortamıyla evlatlarını gözü kapalı verdiklerini aktardı.

Öğretmenler İdris Basmaz ve Asiye Basmaz ise öğrencilerinin okullarını ve öğretmenlerini unutmayarak ziyaret etmelerini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Yurtdışına açılan öğrencilerinin kültür temsilcisi olduğunu, dünyaya barışın ve huzurun bu öğrenciler sayesinde geleceğine inandıklarını ifade etti.